Suriyeliler konusunda karanlık tablo: Türkler yakında Azınlıkta Kalacak

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Trabzon'da.

Suriyeliler konusunda karanlık tablo: Türkler yakında Azınlıkta Kalacak

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, bölge ziyaretlerinin son durağında Trabzon’da önemli açıklamalarda bulundu. Suriyelilerin Türkiye’ye sığınmalarını ‘üçüncü büyük ekonomik kriz’ olarak değerlendiren Yanıkömeroğlu, şunları söyledi; “Resmi kayıtlara ülkemizde göre 3,5 milyonlar. Ancak aslında 4 milyon Suriyeli bulunmaktadır. Bu rakam 2040 yılında 7,5 milyona çıkacaktır. Bugün her 20 kişiden birisi Suriyelidir. 2040 yılında ise her 13 kişiden birisi Suriyeli olacaktır. Türkler azınlıkta kalacaktır. Böyle bir nüfus yapısı ile Türkiye’nin birliğini ve milli devlet yapısını sürdürmemiz mümkün değildir” dedi.

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Yerel seçimler için İyi Parti’nin herhangi bir partiyle ittifak kararı yoktur” dedi. Örs en iyi ittifakı halkımız yapacaktır diye ekledi.

Genel İdare Kurulu Üyesi Emine Küçükali ise şunları söyledi; Kelktik’te hayvancılığa önem verilseydi Kelkit bütün Türkiye’nin ihtiyacını giderebilecek durumdaydı. Yıllardır seslerini duyurmak isteyen Kelkit halkı yıllardır bu sesi duymayan bir hükümetle karşı karşıya olduğunu biiyor. Bayburt’a geldik. Bayburt inanılmaz bir yer. 3-5 bin yıllık üretim merkezleri bu noktalar. İllere bakışımızı değerlendirdik. Gördükki Bayraburt’ta bir kişi müze yapmış. Orda bunu başarmış tarihi korumuş. Bir kalesi var. Şu iki unsur bile yeterken sonra öğrendik ki Bayburt’ta bir gübre fabrikası olsaymış 1100 kişi iş sahibi olacak ve üretimde artacaktı. Ama üretim sıfıra indi. Gübre fabrikası neden olmadı Bayburt’ta? 1100 kişi istihdam edilecekken çok mu zormuş? Gözlerini, kulaklarını tıkayan bir iktidar var çünkü.. Bayburtlular bundan dolayı çok zor durumda kaldı. Peki kim dinledi onları? Trabzon’un doğusunda çay batısında fındık var. Sürmene’de köyümüzde sezonu beklerler çocuğunu evlendirirdi insanlar. O para o ailenin geçimine yeterdi. Neden göç etsin. Neden gitsin İstanbul’a oraya buraya. Şimdi artık köyde yaşayamaz duruma geldiler. İktidar Bayburt, Gümüşhane, Trabzon en çok oyu yıllardır bu illerden almış olmasına en az hizmeti bu illere yaptı. Hizmeti, katkı sağlamayı yerel yöneticiler iktidardan birşey istememiştir. Oyu almıştır hizmeti becerip isteyememiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler