Sümela’ya değil turizme TAŞ düştü!

Türkiye’nin sayılı turizm merkezileri arasında yer alan 300 milyon Hristiyan Ortodoks’a hitap eden ve her yıl milyonlarca turist ağırlayan Sümela Manastırı, 22 Eylül tarihinde kapatılmış ve restorasyona alınmıştı.   Sümela Manastırı’nı korumak amacıyla da

Sümela’ya değil turizme TAŞ düştü!
Türkiye’nin sayılı turizm merkezileri arasında yer alan 300 milyon Hristiyan Ortodoks’a hitap eden ve her yıl milyonlarca turist ağırlayan Sümela Manastırı, 22 Eylül tarihinde kapatılmış ve restorasyona alınmıştı.
 
Sümela Manastırı’nı korumak amacıyla dağdan düşen taş parçalarını önlemek için kafesleme sistemi gerekiyordu. Manastırın korunması için düşünülen sistemin acilen uygulanması gerekirken halen ihaleye çıkmadığı öğrenildi.
 
Turizm sezonuna bir aydan az bir süre kalmasın rağmen böyle bir çalışmanın ihalesinin yapılmaması Sümela Manastırı’nın turizm sezonuna yetişemeceği endişesi yarattı. Bu durumda uluslarası prestij kaybına neden olabileceği turizmciler tarafından dillendirilmeye başlandı.
 
Diğer bir iddiaya göre restorasyon ihalesinin yapıldığı fakat buna henüz başlanmadığı dile getirildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sümela Manastırı ile ilgili,” Biz burayı her 15 Ağustos tarihinde  ayine açtık” sözleri hatırlatılarak, “Bu sezon 15 Ağustos’ta ayine kapalı mı kalacak?” sorusu da soruluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber