Sümela'da 6. kez ayin yapılacak

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Maçka İlçesinde bulunan Sümela manastırında bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ayin için bir süredir başvurusu beklenen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un bugün resmi makamlara başvurusunun gerçekleştiği öğrenildi. Bir sü

Sümela'da 6. kez ayin yapılacak

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Maçka İlçesinde bulunan Sümela manastırında bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ayin için bir süredir başvurusu beklenen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un bugün resmi makamlara başvurusunun gerçekleştiği öğrenildi. Bir süre önce Haber61’in gündeme getirdiği “ayin Yunanistan’daki krize mi takıldı” haberi ile Bartholomeos’un da resmi başvuru yapmadığı öğrenilmişti.

Bugün Trabzon Valiliği ve Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne ayin ile alakalı olarak İstanbul Fener Rum Patrikhanesinden resmi başvuru gerçekleşti. Her yıl 15 Ağustos’da yapılan ayini bu yılda Patrik Bartholomeos yönetecek. Yunanistan’dan bu ayına katılım olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Son dönmelerde bu ülke ekonomik kriz ile çalkalanıyordu. Yetkili makamlardan alınan bilgiye göre ise; Yunanistan’dan katılımın az olması bekleniyor.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber