Sümela'da bu yıl ayin yapılacak mı?

Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta ayin yapılacak mı?

Sümela'da bu yıl ayin yapılacak mı?
Sümela Manastırı'nda yapılan restorasyon çalışmaları nedeniyle bu yıl ayin yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu.

Ortodoks Hristiyanlar'ın Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı’nda bu yıl 7.'sini yapmayı planladıkları ayin, manastırdaki kaya güçlendirme ve restorasyon çalışmaları nedeniyle iptal edildi. 

88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010'dan itibaren yılda bir kez bir günlüğüne Hristiyan Ortodokslar'ın Sümela’da ayin yapmasına izin verilmişti. Geçtiğimiz yıl 22 Eylül tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan manastırda kaya güçlendirme çalışmaları sürürken, Fener Rum Patriği Bartholomeos, bu yıl 15 Ağustos’da Sümela’da düzenlemeyi planladıkları ayin için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazı yazarak restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği konusunda bilgi istedi. Bakanlık da Bartholomeos’a gönderdiği yazıda, restorasyon çalışmalarının 15 Ağustos'a kadar bitmeyeceği yönünde bilgi verirken, verilen cevaptan sonra ayinin iptal edildiği belirtildi. 

Öte yandan Sümela Manastırı'nın üst bölümündeki taş düşmelerine karşı kaya güçlendirme çalışmaları bittikten sonra restorasyon çalışmalarına geçileceği ve yıl sonuna kadar restorasyon çalışmalarının bitirilmeye çalışılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler