Süleyman Soylu Şalpazarı’ndan seslendi: “Tarihin tokadını yiyeceksiniz”

AK Parti Şalpazarı ilçe kongresi yapıldı.

Süleyman Soylu Şalpazarı’ndan seslendi: “Tarihin tokadını yiyeceksiniz”

Haber61 - Haber Servisi - AK Parti Şalpazarı 5. Olağan İlçe Kongresi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile yapıldı.


Kongreye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Adnan Günnar, Salih Cora, Ayşe Sula Köseoğlu partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede ilk olarak konuşan Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Murat Topkara “İlçe başkanlığına göreve geleli 35 yıl oldu. 4 Büyük seçim geçirdik. Hemşerilerime verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şalpazarı’nda önemli hizmetler yaptık. Şalpazarı ile ilgili 2 önemli projemiz var. Bizim için olmazsa olmaz Kadırga yaylası yolu için Bakanımıza seslenerek 2018 başında inşaatın başlatılmasını talep ediyorum.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kongrede yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Çok zor dönemlerden geçtik ama bunları aşmasını hep beraber bildik. Şalpazarı bu konuda önemli bir irade ortay koydu. Türkiye’nin her tarafına gidiyorsunuz ama memleketinizi ihmal etmiyorsunuz diyorlar. Bende onlara hemşerilerimizin nasıl bir Türkiye istediği sözlerle söylemeseler de gönülleriyle bizlere anlatan çok değerli bir şehrin evladıyız ve bu kongrede olmayı kendimize vazife atlettik.

Türkiye altında emeğiniz olan çok önemli bir 15 yıl geçirdi. Türkiye son 300 yılın en güçlü olduğu dönemi yaşamaktadır. Dünyanın her noktasına elini uzatan bir Türkiye var. Türkiye’nin önüne çok engel çıkardılar. Hiçbirini silahla aşmadık. Kimse kimseye oy vermesi için tehdit etmedi. Bize akıl vermeye çalışan batının neler yaptığını hep beraber görüyoruz. Bize farklı sistemlere ilerliyorsunuz dediler. Bizi eleştirenler batıdan güç alıyorlardı. Sonunda aylar geçti hala bir iktidar kuramadılar. Koalisyonu bize anlatmaya çalışanlar ülkelerini hükümetsiz bıraktılar. 

Türkiye nasıl kendi başına hareket eder, nasıl bizim dediğimizi yapmaz diye ellerinden geleni yaptılar. Bunların üzerinden sandıkla demokrasi ile geldiniz. Bu toprakların sahibi benim. Bizi gezi olayları ve 17-25 Aralık olayları ile bize darbe vurmaya çalıştılar. Bize yine iz sahip çıktınız. Bundan bir gün geri adım atmadınız. Yatırım gelip gelmediğine değil hürriyetinize baktınız. Bu ülkenin her tarafından bir fay hattını aktif yapabilmek için her şeyi yaptılar. Bu aziz milletle ve bu milletin bir parçası olduğumuzla ne kadar guru duysak azdır. Mücadelemizin arkasında dimdik durdunuz. 

Bu yıl sadece Trabzon’a inan yolcu sayısı 4 Milyonu geçecek. Diyarbakır’da, Van’da Mardin’de, Antalya’da otellerde yer yok. Türkiye çok iyi bir noktaya adım atmaya çalışıyor. Bu millet verdiği cevapla bize tuzak kurmaya çalışanlara cevap veriyorlar. 15 Temmuz bunların içerisinde bambaşka bir anlama sahip. O gece bu ülkenin kaderini değiştirdiler. Arap baharını kanla bastıran irade Türkiye’yi 15 Temmuzla bunun içine katmaya çalıştılar. Türkiye’nin dirilişine acil bir çözüm bulabilmek için taşeron bir örgütle bunu yaptılar. Şimdi ekonomi ile deniyorlar ama başaramayacaklar. 

DEAŞ’ı kurup orada ne zaman sonlandırılacağını düşünenler senin zamanın geçti dediler. DEAŞ bitti kimle ne ile savaşacaksınız. 6 tane üs kurdunuz bu kadar büyük hazırlığı neden yaptınız. Türkiye’nin üzerine oynayan batılı güçlere sesleniyorum. Tarihin tokadını yiyeceksiniz. Bu coğrafyadan çok büyük maliyetlerle ayrılacaksınız. ABD’ye sesleniyorum. Müttefiksen burada bu kadar üssü neden kurduğunuzu söyleyeceksiniz. 

Terör örgütü kış geldi rahatladık sandılar. İnlerinizi başlarınıza yıkacağız. Kahramanlarımız kış boyunca çok büyük bir mücadele ortaya koyacaklar. Terörle hukuk kuralları çerçevesinde mücadele eden bir ülke daha yoktur. Biz onların neler yaptıklarını biliyoruz. Türkiye bu coğrafyanın en önemli ülkesidir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber