Süleyman Soylu: İstanbul üzerinden ülkemizi istikrarlaştırmalarına izin vermeyin

AK Parti, Trabzon’da Ulaştırma Bakanı Cahit Turan Ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla bayramlaşma töreni düzenledi.

Süleyman Soylu: İstanbul üzerinden ülkemizi istikrarlaştırmalarına izin vermeyin

Haber61 - Haber Servisi

AK Parti Trabzon’da bayramlaştı. Bayramın birinci günü saat 16.00’da düzenlenen bayramlaşma törenine Ulaştırma Bakanı Cahit Turan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilçe belediye başkanları, MHP ve AK Partili partililer katıldı.

Bayramlaşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken izdiham yaşandı.

Bayramlaşma öncesi selamlama konuşması yapan Bakan Cahit Turan “Saygı değer hemşehrilerim hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bugün burada 3 ayları bitirdik bayram ediyoruz. Huzur içerisinde mutluluk içerisinde bu vatanı bize bırakanları rahmetle yad ediyorum. Bulunduğumuz coğrafyada bizim milletimiz, bizim insanımız hüküm sürüyor. İnşallah bunu da bizim milletimiz sürdürecek. 1 saat önce sayın bakanımız sınırda cephedeydi. Bayramın birinci günü savunma bakanımız da başka cephedeydi. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu coğrafyada lider ülke olma yolunda sürdürdüğümüz mücadelede bizi yıldırmak isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Sadece cephede değil. Siyasi ve ekonomik olarak bu iktidarın devam etmesi için bize çok görev düşüyor. Siz Karadenizli ve Trabzonlusunuz. Siz hareket ettiğiniz müddetçe bize kimse başa çıkamaz.” İfadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşma yaptı.

İşte Bakan Soylu’nun konuşmasından satır başları:

Bir ramazan günüde, 30 gün oruç tuttuktan sonra Allaha şükürler olsun ki bizi bir bayramda daha buluşturdu. Tüm hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Size bir selam getirdim. Sabah Kato dağında konuştuğum, oradaki askerlerle konuşan, dünyadaki tüm haksızlıklar için mücadele eden, ben sadece milletin ve Allah’ın önünde eğilirim diyen ve Trabzon’u ayrı yere koyan Cumhurbaşkanımızın bayram dileklerini getirdim.

Bu ülkeyi büyük eserlerle buluşturan, İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdi. Bu sabah Kato’daydık. 2 yıl önce birilerinin oyun alanıydı. Bütün teröristlerin eğitimini ortaya koyduğu, hain planların yapıldığı bir yerdi. Bu Kato dağına 4. Gidişimdi. Bir mesaj verdik. Burası artık sizin yuvanız değil ay yıldız bayrağın dalgalandığı bir yer.

Oradan verdiğimiz mesaj açık ve nettir. Bunu bu meydanlardan defalarca söyledim. Hadi yap dediler. Şimdi buradan söylüyorum. Kato dağından Kandil’e az kaldı. Artık ülkemin her yanı huzur ve güven içerisinde. Oradan Beytüşşebap’a indik. Keşke orada oılsaydınız da orada baskıdan kurtulan insanların mutluluğunu görseydiniz. Beraber gittiğim arkadaşlarım insanların yüzünde hüzün yok huzur var dediler. Bunu siz sağladınız. Bu büyük millet sağladı. Eğer bugün burada huzurlu bir şekilde bayram yapıyorsak, birilerinin parmak sallamasıyla titremiyorsak bunu cumhurbaşkanına sahip çıkarak sizler sağladınız.

Ben ve Cahit bakanım size mahcup olmamak için gece gündüz düşünüyoruz ve emek veriyoruz.

Çok zor dönemlerden geçtik. 1980 darbesi öncesi Türkiye eflasyonda %200’leri gördü. Ülkede terör vardı anarşi vardı. 80 darbesi yapmak isteyenler Amerika’da bizim çocuklar başardı dedi. 28 şubatta yine aynısı oldu. 28 şubatta bizi bir fiske ile yıktılar. Bunların zihniyetini iyi bilin. Son yıllarda yaşananlar ve en son 15 Temmuz ile bu milleti nasıl başka bir milleti nasıl değiştirmek istediklerini yaşayan bir insan olarak bunları iyi tanıyoruz. Türkiye’ye çok acı çektirdiler.

Benim Türkiye’m öyle bir noktaya geldi ki 15 temmuzda f16 lara rağmen ben geldiğim noktaya ihanet etmem dedi.

Zeytindalı harekatına giderken acaba mühimmat biter mi Amerika bize sağlar mı diye düşünüyorduk artık akıllı mühimmatları bizim çocuklarımız yapıyor. Artık terörle mücadelede kendi imkanlarımızlayız.

Şimdi sizlere çok gecikmiş bir teşekkür etmek istiyoruz. 31 martta hemşehrilerim cumhur ittifakına çok büyük destek verdiler. Sizlere müteşekkiriz. Bilin ki 24 saat emrinize amadeyiz.

17 yıldır iktidarız. Cumhur ittifakı çok büyük bir seçim zaferi kazandı. 17 yıl iktidarda kalıp %52 oy almak kolay değil.

%52 oy vererek millet bize biz beka istiyoruz. Millet bize dedi ki evet siz doğru yolda gidiyorsunuz. Sizi takdir ediyoruz dedi. Bir takımdaki neticelerle bize dedi ki millet. Eksikleriniz var bunları düzeltin. Biz onları da düzelteceğiz.

31 marttan sonra üzerimize buldozer gibi geldiler. Çubuk olayını hatırlıyorsunuz. Kendi başına gelen olaydan bizi sorumlu tuttular. Bir takım provokasyonlarla bize nasıl zarar vereceklerini düşündüler. Bunlar yıllarca yıkım ekibi olarak bugünlere geldiler.

Bizim 31 martta seçim kazandığımız kaybettiğimiz yerler oldu. Kaybettiklerimiz başımızın üstünde. Ama bunu size anlatmak zorundayım. Biz istanbul’da seçim kaybetmedik. 14 yaşından beri bu siyasetin içerisindeyim. Allah bana Trabzon’da milletvekilliği mirası bırakmamı nasip etti.

İstanbul’da itirazlara rağmen sandıkların sadece %10 unu açtırabildik. Fark 29 binden 13 bine düştü. Biz %90’ın açılmasını istedik. Eğer %90 ı açılsaydı 23 Haziran olmayacaktı. Açmadılar. Bizim sandıklardaki 4 oya itirazımız yok. Onlar masum oylardı. Oylar masanın üstüne geldiğinde oyun başladı. Oyun birbirine yakın olduğu Büyükşehir belediye başkanlığında oyun oynadılar.

İstanbul CHP belediye başkan adayı diyor ki; Bakan Soylu İstanbul’da neden seçim çalışması yapıyor gitsin bakanlık yapsın. Bugünde Trabzon’dayız keşke gidip izin alsaydık. Biz bayramda trafik kazasıyla 1 kişi az ölsün diye uğraşıyoruz.

Bugün üzücü bir olay yaşadık. Havaalanına indiğimde arkadaşlarım beni karşıladı. Oradan buraya gelmek için hareket ettik. İstanbul belediye başkan adayını karşılamak için bekleyen ekip vardı. Aradan bir kişi “Akıllı ol Süleyman dedi” Biz buraya Selahattin Demirtaş’ın kucağından gelmedik. Biz hiçbir zaman geri adım atmadık. Üzüldüğümü söylemek istiyorum. Oradakileri kınıyorum. Ben hiçbir zaman Trabzon üzerinden istismar ortaya koymadım. Bugün karşılaştığım bu manzara karşısında provokasyona gelmem. Düşündüler ki Süleyman Soylu cevap verir ama ben burada sizin huzurunda söylüyorum. Ben Trabzon’a istediğim zaman gelir istediğim zaman giderim.

Biz kardeşiniz olarak endişemi söylemek isterim. İstanbul üzerinden benim ülkemi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara fırsat vermeyin.

23 haziranda ülkeyi bir ideolojik kavganın merkezi yapacakları için korkuyorum. Ey Ekrem İmamoğlu ben Kato’ya giderken gitme demedin, ben Trabzon’a da giderim İstanbul’a da giderim. Canım çıkana kadar da İstanbul’da çalışacağım.

Hemşerilerim sizden bir isteğimiz var. İsteğimiz Binali abim için, Ülkemizin istikrarsızlığa sürüklenmemesi için, eşinizi dostunuzu arayın.

Kıymetli hemşerilerim hepinize ayrı ayrı hürmetlerimi sunuyorum. Bayramınız Mübarek olsun. Emrinize amadeyim. Allah’a emanet olun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber