Süleyman Soylu: "Bu coğrafyaya ölümü göze alıp gelecekler"

Süleyman Soylu Sürmene'de açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu: "Bu coğrafyaya ölümü göze alıp gelecekler"

Haber61 – Haber Servisi – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir dizi ziyaret için geldiği Trabzon’un Sürmene ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Süleyman Soylu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Bu milleti dik tuttunuz ve Sürmene’den güç verdiniz. İlçe ilçe mahalle mahalle her tarafı gezdim. Cumhurbaşkanımıza Trabzon programını anlattım benim kardeşlerime sevgilerimi muhabbetlerimi ilet dedi.

Murat Zorluoğlu Yaman adamdır. Hem Sürmene’de hem de Trabzon’da ne kadar güzel hizmetlerin altına imza atacağını hep beraber göreceğiz. Bizde bu hizmetlerden pay almak için gece gündüz çalışacağız. Sürmene Başkanımız yakamızı bırakmadı. Benimde Sürmene’ye zaafımı biliyor. Sürmene’de sandıkları patlatacağız mı? Türlü Türlü tezgah kuranlara 31 Mart akşamı silleyi vuracak mısın Sürmene? Bu memleket çok şeyler gördü. Başbakan idamları, ekonomik saldırılar gördü. Bu güzel memleket bakanların idamını, Cumhurbaşkanlarının hapse atılmasını, her 10 yılda bir darbe ve hepsini gördü.

Dediler ki siz oy verin biz bu ülkeyi size yönettirmeyeceğiz dediler. Bize iktidar olursunuz ama muktedir olamazsınız dediler. Allah’a şükürler olsun. Hem iktidar hem muktedir olduk. Güçlü bir Türkiye varken birden gezi olaylarını patlattılar. Gemiler, İHA’lar hepsini yapmayın dediler, yaptık. Yaptıklarımızla artık nefes alamıyorlar.

Niye Cumhur İttifak’ı olarak bir araya geldik. Türkiye’de tuzak kurdular. Bütün bunları engelleyebilmek ve Türkiye eski Türkiye diye haykırmak için bir araya geldik.

Bu HDP’ye oy vermeyin diye CHP’lilere yalvardık. Sizin askerleriniz işgal askeridir dediler. Ağızlarının payını verdik ama sen söyleyene bak. Ama bunu söyleten CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Terörist cenazesine gideceklermiş? Hadi gitsinler de görelimr. Sizi yürüten adam değildir dedim de kötü mü söyledim. Bütün bunları yapanlar bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak istiyorlar. Bizi patinaj ettirmeye çalışıyorlar. Onun için bir araya geldik. Türkiye adımlarını daha güçlü atacak.

Irak’ın kuzeyinde devlet kuracaklardı. Kurabildiler mi? Biz bu coğrafyadayız. Bu coğrafyada ölüm bir kere olur. Bunu gözer alıp gelecekler. Türkiye’nin Ortadoğu ile bağını kesecekler. Türkiye buna müsaade etmesi. Türkiye eski Türkiye değil. Bütün bunları gerçekleştirirken sadece kendi dirayetimizle yapmıyoruz. Doğu bölgelerindeki vatandaşlarımız artık başları dik geziyor. Haraç yok. Gece bir yerden bir yere artık güvenle gidiyorlar. Oralara defalarca gidildi. Ama dik gezmeyi sağlayan tek irade millettir. Oydur, sandıktır. Arkamızdan desteği biraz çekin bizi orada gezdirmezler. Çocukların eline taş verirler.

Farklı bir seçime gidiyoruz. 50 yıldan beri bu ülkede seçimin olmadığı hiçbir dönem olmadı. 4.5 Yıllık seçimin olmadığı bir dönem olmadı. Artık olacak, Cumhurbaşkanı, belediye Başkanı, öğretmen, bakan sanayici herkes işine bakacak. Yorulduk artık. Bu ülkeyi rehin almak isteyenlere oy pusulası işle cevap vermekten yorulduk. Bu 4.5 yıl, sıçrama yılı olacak, ekonomiden sanayiye kadar dev adımlar atacağız. Türkiye’de turizmde 50 Milyonu aşacağız.  Türkiye’deki büyük imalatları gerçekleştirmişsek kendi arabamızda yapacağız, uçağımızı da yapacağız tüm dünyaya medeniyetimize aşılayacağız. Bu saatten sonra Türkiye’ye ne yaparlarsa yapsınlar kar etmeyecek. Ama ne olursunuz 31 Mart akşamı bize destek verin.

Sürmene meydanında size namus sözü veriyorum. O uyuşturucu satıcılarını yerin yedi kat dibine gömmezsek namerdiz. Bu kadar onların ayağına basıyorsak, onlarda bize bileniyorlar. Diğer İttifak’ın neler yaptığını söylesek kanınız donar.  Bizim boynumuzu Kandilin önünde eğik bırakmayacaksınız değil mi? Bizi Pensilvanya’ya güldürmeyeceksiniz değil mi? Yüzdük yüzdük sonuna geldik.

Biz allem eder kallem eder hizmeti getiririz inşallah. Size kim hizmetkarlarınız dediyse sahip çıktınız. Dağlara çıktığımızda sizi unuttuğumuzu zannetmeyin. Ayaklarımızın üzerine güçlü basmalıyız. Bu oy pusulasından geçer. Allah’ım bize size mahcup etmesin inşallah. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber