Süleyman Soylu: "Bizi Pensilvanya'ya güldürmeyin"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ortahisar'da konuştu.

Süleyman Soylu: "Bizi Pensilvanya'ya güldürmeyin"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir çok miting gerçekleştirmek üzerine Trabzon'a geldi. Soylu sırasıyla Hayrat, Sürmene ve Yomra'da yaptığı mitingin ardından Trabzon Atatürk Alanı'nda vatandaşlarla buluştu. 

Soylu mitingde şöyle konuştu;

"Trabzon'u çok özlemişim. Sizlerin güzel muhabbetini özlemişim. Sizlere Cumhurbaşkanımızdan selam getirdim. Şimdi Ortahisar'dayız. Bizm bir amacımız var; yıllardır bu milletin yakasından düşmüyorlar, onları düşürmek için varız. Birliği, beraberliği bir araya getirdik. Yıllardır yapmadıkları kalmadık. Anarşi ile yokluklarla imtihan etmeye çalıştılar. Siz kimsiniz de büyük Türkiye olacaksınız dediler. Siz kimsiniz ki mazluma uzanacaksınız, şehir hastaneleri yapacaksınız, dünyanın en büyük tünelini, havalimanını, üretimlerini yapacaksınız dediler. İşte bu millet 50 gramlık oy pusulası ile haykırdı: 'Biz büyük bir Türk milletiyiz' dedi. Dönem dönem gazete manşetleri ile bizleri imtihan etmeye çalıştılar. Ne oldu ülke mi bölündü? Türkiye güçlendi, birlik beraberlik oldu. 1960'larda 70'lerde 80'de darbe. Türkiye'ye patinaj yaptırıyorlar. Türkiye 100 milyar dolarlık yatırıma başlamıştır. Bizlere ültimatom verdiler. Yavuz Sultan Selim Köprüsünü, 3. Havalimanı'nı yapamazsınız dediler. Yaptık, öylede bir oldu ki. Hepsini yaptık. Şimdi çıldırıyorlar, daha neler yapacağız neler... 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AYAĞINA BASIYORUZ
Biz terörle mücadele ediyoruz. Bir taraftan Cudi'de, bir taraftan Besler-derede olmaya çalışıyoruz. Bu memleket bu kadar ucuz mu? Bu memlekette sadece yerin üstündekiler yok, yerin altındakiler var. Bu mücadelede biz bugün terör örgütün ayağına basıyoruz. Bizim aslanlarımız inlerine indiler. Kafalarını çıkarttıkları anda tepelerine biniyorlar. İHA'larımız var. 

Bana çok sert konuşuyorsun diyorlar. Okulların etrafında uyuşturucu satan varsa ayaklarını kırın dedim yanlış mı dedim. 2010 yılında 941 kişi uyuşturudan öldü. Neredeyse yarı yarıya düştü bu oran. Yaklaşık 15 ton uyuşturucu yakaladık ve yakalamaya devam ediyoruz. Sizlere şunu anlatmak istiyorum. Tam 300 uyuşturucu satıcısının liderlerini kulaklarından tutup hapse gönderdik. Ankara'da İzmir'de hırsızlıklar yüzde 60 oranında düştü. Sadece PKK'nın iflahını değil, hırsızlarında iflahını kesiyoruz. Benim ülkem dünyanın en güvenli ülkesi olacak. Geçen sezondan itibaren turist sayısı arttı. İnşallah Murat başkanımızla, Ahmet başkanımızla beraber yürüyeceğiz. 

BAŞIMIZ DİK YÜRÜYORSAK...
Hakkari'ye Mardin'e gittiğimizde başımız dik yürüyoruz. Başımızın dik olmasının sebebi sizin 50 gramlık oy pusulanızdır. Ne olursunuz bizi bunlardan mahrum bırakmayın. Bugün terör ile büyük bir mücadele veriyoruz. Afrin'de Cerablus'da huzur oluşturduk. İnsanlar geri dönüyorlar. Ne olur 31 Mart akşamı boynumuzu eğik bırakmayın, bizi Pensilvanya'ya güldürmeyin. 

Murat Zorluoğlu Başkanım ile konuştuk. Kendisi tam yerini buldu. Çok yaman bir adamdır, bak göreceksiniz 5 yıl boyunca nasıl çalışacak. Trabzon'unumuzda o çalışacak, bizler şevk bulacağız. Bakın 7 Haziran sonrası biraz şımardılar, ortalığı yakıp yıktılar. Kılıçdaroğlu 10 katlı binayı idare edemiyor, partiyi nasıl idare etsin. Ona sormak lazım koyun gütmüş müdür? 

Zorluoğlu Başkan, Van'da huzuru getirdi, oraya çok güzel eserler de bıraktı. Yine hizmet etmeye devam edecek. Türkiye'nin üzerinde oyun oynayanlara fırsat vermeyeceğiz. 4,5 yılda yarına umutla bakabileceğimiz bir seçime gidiyoruz. Gücümüz yettiğince hizmetkarınız olmaya çalıştık. Sizleri mahcup etmedik. İsminize leke sürmedik. Nereye gitsek 'Bu adam Trabzonlu'dur' dediler. Adımlarımızı atarken yine dik yürüyelim. Ortahisar'ın güzel insanları size sesleniyorum. Allah size mahcup etmesin inşallah. 31 Mart'a kadar da 31 Mart'dan sonrada hizmetinizdeyiz. Sizler onlara öyle bir ders verin ki bu milletle oynanmayacağını anlasınlar.

Murat Zorluoğlu

Ahmet Metin Genç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber