Şükür Köse: "Kitap tavsiye zorlaması olamaz"

Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse Haber61'e konuştu.

Şükür Köse: "Kitap tavsiye zorlaması olamaz"
Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, müfredat ve kitap konusunda birçok okulda yaşanan karmaşanın çözümünü anlatarak öğrencilere zorla kitap aldıran eğitimcilerin peşine düştüklerini söyledi.

Eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen yaşanan kitap karmaşasının 15 Temmuz’la ortaya çıktığını aktaran Şükür Köse Haber61'e yaptığı açıklamada şunları anlattı;

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ŞÜKÜR KÖSE'NİN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

“Milli Eğitim Bakanlığı’mızın çocuklarımızın önüne konan bilgi dağarcıkları dediğimiz kitapların içinde olumsuzluk veren veya yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek, özellikle son dönemde yaşamış olduğumuz  15 Temmuz ve sonrasındaki olumsuz tutumları kitapların içinden ayıklayabilmek adına çocuklarımızın psikolojisine eğitimine, ruhsal ve fiziksel gelişimine her türlü bilişsel gelişimine zarar verecek bu tür bilgileri kitaplardan ayıklayabilmek adına yapılmış olan bir çalışmadır. Daha önce baskısı yapılan kitaplarda fark edilen yanlışlıklar anında tespit edilmiştir. Kitaplar çocukların önüne gitmeden toplatılmıştır ve akabinde yeni kitapların basımına başlatılmıştır.

31 EKİM’DE KİTAPLAR ULAŞTIRILACAK

Sene başında bu kitapların neden basımına başlanılmadığınla ilgili açıklamalarda da bulunan Köse, bu arada bulunan boşluğu kapatabilmek adına önce bakanlığımız hazırlamış olduğu yeni basım kitapları dijital ortamda yayınladı. Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin sanal ortamda bu verilere ulaşması sağlandı. Oradan bu müfredatları ve konuları öğretmen arkadaşlarımız çoğaltıp çocuklarımızın önüne koyabiliyor. En son 31 Ekim tarihinde kitapların basım işlemi tamamlanıp bize ulaştırılacak. Bunun yanında, bazı kitapların alınmasının tavsiye edildiği veya bazı kitaplarda fiyat farkının olduğu konusuna gelirsek, Bakanlığımınız elektronik bilişim ağı sisteminde çocuklarımız günlük işledikleri dersleri videolu olarak konu anlatımını takip edebiliyor, test çözebiliyorlar. TEOG sınavında çıkan soruların yüzde 90’ı da bu EBA dediğimiz sistemdeki soruların neredeyse aynısı oluyor. Bakanlığımızın resmi ve kesin olan müfredatı bu EBA’da yer alıyor. Öğrencilerimize bu sistemi kullanmalarını ve oradaki testleri çözmelerini tavsiye ediyoruz.

TAVSİYE KİTAP ZORLAMASI OLAMAZ

Bunun dışında okullarda tavsiye edilecek kitaplar bellidir. Öğretmenler, müdürler öğrencilere ve ailelerine tavsiye kitap belirterek onları bu kitaplara almaya zorlayamaz. Sadece tavsiye eder ve bu kitapları herhangi bir kitapçıyla bağdaştıramaz. Çocuk o kitapları almadı diye kesinlikle dışlanamaz. Kitap başka bir kitapevinden alındı hesap sorulamaz. Bakanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve bizler bu konunun üzerine hem ilgili müfettişler hem kendi arkadaşlarımız yoluyla gidiyoruz. Böyle bir şey söz konusu değildir. Ortahisar’da kurduğumuz TEOG komisyonumuz kurumlarımızdan, belediyelerimizden bu tür ücretsiz yayınları alıp çocuklarımıza dağıtmak adına yardımlar alıyoruz. TEOG sınavına hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerimize 3 tane ücretsiz deneme sınav yapacağız. Bu tür ücretsiz hizmetler yapabiliyoruz.

TEOG SINAVI

Sınavdan önce, 1. TEOG ve 2. TEOG sınavlarında çıkacak konular sistemimizde yayınlanıyor. Merkezimizde yaz tatili boyunca yaklaşık 2 bin 500 8. Sınıf öğrencisi kurslara gitti. Eylülden kasıma çok kısa süre var ve çocuklarımızı erkenden bilgilendirmek adına Temmuz – Ağustos sonunda çocuklar alınıp ön hazırlık yapılmıştı. Öğretmenlerimiz antrenmanlı ve çocuklarımız hazır olduğu için sınav tarihin ertelenmesinde veya hazırlanmalarında hiçbir sakınca yok. Sınavlar zamanında yapılacak, konular, konu kavramlı testleri, kazanım testleri zamanında yetişiyor, sınavda çıkan bütün konular sınavdan 1 gün öncesinde bitiyor. Sınavdan 1 hafta önce ülke genelinde bir sınav yapıp öğrencilerin durumlarını göreceğiz ve o kalan sürede çocukların eksik yönlerini tamamlayacağız.

FETÖ’NÜN EĞİTİME YANSIMASI

Türkiye geneli bir çalışma yapılıyor. Bu yapıyla alakası olan insanların bu sistemden ayıklanması gerekiyor. Hem devletin içinde olup hem devletten geçimini sağlayıp hem devletçi olduğunu iddia edip hem de devlete ve millete karşı bir hareketin içerisinde olan insanların ayıklanması lazım. OHAL’den dolayı görevden alınan yada soruşturma açılan kişilerin bilgileri ve sayılar ilgili bürolarda toplanıyor ve onlar tarafından açıklama yapılıyor. O anlamda bir sayı söylemem mümkün değil. Ama öğretmen eksiğimiz yok. Her sene zaten sene başında yerleştirmeler tamamen oluyordu. O hareketliliği yaşadık. Onun dışında olağanüstü bir şey yok. Hatta bu yıl görevlendirmiş olduğumuz sözleşmeli öğretmen ataması daha az çünkü 20 bin öğretmen ataması yapıldı ve büyük bir kısmı göreve başladı. Her şeyimiz tamdır. Kişisel şikayetler dışında herhangi bir sıkıntımız, sorunumuz yok.

Haber: Tuncay Lakot
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber