Suiçmez: "Daima Hukukun tarafından olacağız"

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez açıklamalarda bulundu.

Suiçmez: "Daima Hukukun tarafından olacağız"
Trabzon Barosu’nda hafta sonu yapılan seçim ile Başkan olan Avukat Sibel Suiçmez bugün yapılan devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

Sibel Suiçmez şu ifadeleri kullandı;

“01-02 Ekim 2016 tarihlerinde yapılan olağan genel kurulumuzda Trabzon Baro Başkanlığı ve yönetimine seçildik. 

Trabzon Barosu seçimleri tüm Trabzon’da ilgiyle izlenmiş, seçim sonucu tüm Türkiye’nin dikkatini çekmiştir. 1923 yılında kurulmuş baromuzun başkanlığına kadın bir başkanın seçilmesi olağan üstü bir ilgi ile karşılanmıştır. Trabzon Barosu tarihinde bir ilk yaşanmıştır. Bu başarı bize ait değil, Trabzon Barosu delegelerine aittir. Tüm delegelerimize teşekkür ediyoruz.

Bugün mazbatamızı alarak resmen göreve başlamış bulunuyoruz.

Öncelikle; örnek bir seçim çalışması yürüten Sayın Av. Nusret Yılmaz ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.

Seçim sonucunda da yaptığım konuşmada değindiğim üzere; bizim için seçim ve seçimin sonuçları bitmiştir. Seçim çalışmalarımızda da söz verdiğimiz gibi bugünden itibaren, hem mesleki sorunlarımızın çözümüne odaklanacağız, hem de insan hakları, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkeleri ışığında, adalet ve  demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz.

Trabzon Barosu, bunların yanında Trabzon'un ve Türkiye’nin sorunlarına da duyarlı davranacak, diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile sürekli temas halinde olacak ve çözüm üretilmesine katkıda bulunacaktır.

Trabzon Barosu, işlevlerini yerine getirirken hiçbir siyasi görüşe üstünlük tanımayacak, iktidarın ya da muhalefetin yanında veya karşısında olmayacak, daima hukukun tarafında olacaktır. Hukukun evrensel ilkelerinin ödünsüz (yılmaz) savunucusu olacak ve Hukuk Devleti ilkesi çerçevesinde birleşilmesine katkı sağlayacağız. Yöntemimiz; ortak aklı kullanarak, dayanışma içinde, yapıcı ve çözüm odaklı olacaktır. 

Ülkemizde, 15 Temmuz 2016 tarihinde, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi hedef alan alçak bir darbe kalkışması yaşanmış olup, bu darbe girişimini şiddetle kınadığımızı ve reddettiğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Ancak ülkece geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte; insan haklarına uygun ve hukukun üstünlüğüne önem veren bir hassasiyetle davranılmasının gerekliliği de bir kez daha belirtmek isteriz. Yargının esaslı bir parçası olan biz baroların görevi her durumda, adalet mekanizmasına yardımcı olarak hukukun hatasız bir biçimde uygulanmasını sağlamaktır.

Bu nedenle Trabzon Barosu; hakkın, hakkaniyetin, kamu vicdanının, demokrasinin ve hukukun gereklerini insan kalbinin attığı her yerde savunacaktır. 

Bu bağlamda, Trabzon şehrimizin kalbi olan Trabzonspor’umuz şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunda çok büyük bir haksızlığa uğramış, kesinleşen CAS kararlarına rağmen hakları bugüne kadar teslim edilmemiştir. Trabzonspor’umuzun her platformda yanında olacağımızı ve haklı mücadelesini koşulsuz ve şartsız destekleyeceğimizi belirtmek isteriz.

Göreve gelmekten büyük onur duyduğumuz baromuzda  Trabzon Barosu için, Trabzon için ve Türkiye için büyük bir azimle var gücümüzle çalışacağımızı belirtir, saygılarımızı sunarız.” 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler