Sualtı dünyası Trabzon'da adliye koridorlarına taşındı

Trabzon’un başarılı avukatlarından Günfer Erkuloğlu’nun kadrajından sualtı dünyası adliye koridorlarına taşındı.

Sualtı dünyası Trabzon'da adliye koridorlarına taşındı

Haber61 Haber Servisi - Hatice Üneş

Trabzon’un Yomra Adliyesi bu günlerde sıradışı bir görüntüye ev sahipliği yapıyor. Avukat Günfer Erkuloğlu’nun Ege Denizi, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu’nda gerçekleştirdiği dalışlar sırasında çektiği fotoğraflar adliye koridorlarında sergilenmeye başladı. 1 Haziran’da ziyarete açılan sergide, Deniz Tavşanlarından Anemonlara, Köpekbalıklarından Mürenlere kadar birçok deniz canlısının fotoğrafı yer aldı.

Sergiyi adliye koridorlarında açmasının nedeninin, adliyelerin ciddi ve mutsuz havasını biraz olsun dağıtmak olduğunu dile getiren Erkuloğlu, “Burada mutsuz bir döngü oluyor, işin gereği. Ama kapıdan içeri girdiklerinde bir nebze olsun keyifli, renkli, bambaşka bir dünyaya baksınlar istedim.” Dedi.

6 yıldır dalış yaptığını belirten Erkuloğlu, 2 senedir de sualtı fotoğrafçılığı yaptığını söyledi. Bir süre yamaç paraşütüyle de ilgilenen Günfer Erkuloğlu, “İyi eğitim alınca sualtında korkacak bir şey yok. Eğitimi iyi almak gerekiyor, çok önemli bir konu. Ben Bodrum’da eğitim aldım, Open Water eğitimiyle başladı. Advenced Adventure düzeyine kadar yükseldim. Eğitim hiç bitmiyor.” diyerek, dalış sporunda eğitimin önemli olduğunun altını çizdi.

Hem avukatlık gibi ciddi bir mesleği yapıp hem de birçok farklı aktiviteyle ilgilenen Günfer Erkuloğlu, hepsinin arasındaki dengeyi nasıl bulduğu sorusunu ise “Ben normal hayatımda da ciddi bir insanım. Bu dengeyi bulmaya çok engel değil, aksine çok artısı olduğunu söyleyebilirim. Neden? Dalış çok ciddi disiplin isteyen bir spor, gerçekten kurallara bağlı olmanız gerekir. İnsan hayatı söz konusu sonuçta. O yüzden de tam da benim ciddiyetimle birebir uyumlu.” Diyerek cevapladı.

“Serginin devamını getirmeyi istiyorum çünkü önümde bir Zanzibar dalış seyahati var. Orada da çok farklı şeyler yakalayacağımdır. Ondan sonra da bir paylaşım yaparım diye düşünüyorum.” Diyen Erkuloğlu, ikinci bir fotoğraf sergisi açabileceğini söyledi.

1 Haziran'da açılan sergi, iki hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber