Spor şehri Trabzon!

Trabzon'da yaz spor okullarına 10 bin'den fazla genç katıldı

Spor şehri Trabzon!

Trabzon'da çeşitli spor branşlarında 3 aylık yaz döneminde Trabzon il ve ilçelerinde 10 bin 100 genç spor yapma imkanı buldu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, yaptığı açıklamada, il spor merkezlerinde çocukların sporla tanıştırılması ve spora daha fazla sporcu kazandırılması için yaz döneminde sporcuların boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla yaz spor okullarının açıldığını kaydetti.

Gençlik kamplarında il dışından Düzköy Doğu Karadeniz kampına bin 350 gencin katıldığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Trabzon'dan da 180 öğrencimiz diğer illerdeki Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı deniz ve doğa kamplarında kamp yapma imkanı buldu. Trabzon şehri için bu sayı oldukça sevindiricidir. Ayrıca bu sene Trabzon'da 10 bin 100 civarında gencimiz tesislerimizde spor yapma imkanı buldu. Öğrencilerimiz 48 farklı branşta çeşitli spor aktivitelerine katılarak, yeteneklerini keşfetme imkanı buldu. Bunun yanında daha önceden spor yapmış veya sporu bırakarak belli bir yaşa ulaşmış kişilerde tesislerin imkanlarından faydalanmış ya da bizim yapmış olduğumuz projelerde yer alarak spor yapma imkanını yakalayabilmişlerdir. Bu çalışmalarda ise 9 bin 760 vatandaşımız da spor yapma imkanı bulmuştur. Trabzon için spor yapan kişilerin sayısının artması oldukça sevindirici bir durumdur."

Faliyetler sürecek

Öztürk, Trabzon'un spora bağlı bir şehir olduğuna dikkati çekerek, "Bu veriler yıllar içerisinde giderek yükselmektedir. Kış döneminde de bu çalışmalarımız devam edecektir. Okullar, yerel yönetimler ve kurumlarla olan iş birliğimiz vasıtasıyla kış döneminde çocuklarımızın okullarından artta kalan zamanlarda çocuklarımızı tesislere getirerek, sporla tanıştıracağız, spor yaptıracağız." dedi.

Spor faaliyetlerinin eğitim öğretim döneminde de devam edeceğini ifade eden Öztürk, 48 farklı branşta çocukların spor yapmaları için bütün tesislerde kış spor okullarının açılacağına vurgu yaptı.

Öztürk, "Gençlik merkezlerimizde de gençlerimizin gelip, farklı faaliyetlerde bulunması için her kesimden destek bekliyoruz. Çocuklarımızı spora yönlendirmek için ailelerden, mahalle muhtarlarından, öğretmenlerden, yerel yöneticilere kadar herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber