Spor Kulüpleri Yasası için geri sayım başladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, "Kulüplerimizi bataklıktan kurtarmak için bir an önce Spor Kulüpleri Yasası'nı çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Spor Kulüpleri Yasası için geri sayım başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi.

Bütçe görüşmelerinde söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bir yandan AK Parti döneminde yapılan Gençlik ve Spor yatırımlarına dikkat çekerken bir yandan da günümüz şartlarında artık bir zorunluluk haline gelen spor kulüpleri yasası için diğer partilerin milletvekillerine çağrıda bulundu.

Spor Kulüpleri Yasası için geri sayım başladı

SPOR KULÜPLERİ YASASININ ÖNEMİNİ VURGULADI

"Son 20 yılda gerçekten spor medyasının en önemli gündem maddelerinden biri spor kulüpleri yasası bir de sporda şiddet yasası. Özellikle, sporda şiddet yasasıyla alakalı olarak önemli bir düzenleme gerçekleştirdik, 6222 sayılı Yasa'yı hayata geçirdik, sporun kanseri konumunda olan spordaki şiddetli, spordaki terörü ortadan kaldıracak çok önemli hamleler gerçekleştirdik." diyen Cora, borç batağına sürüklenen kulüplerin borçlardan kurtulması için spor kulüpleri yasasının çıkması gerektiğini vurguladı.

DİĞER PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Spor Kulüpleri Yasası konusunun siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Cora, diğer partilerin milletvekillerine seslenerek, "Gelin, burada bütün siyasi partiler, hep birlikte bu yasanın altına imza atalım, bir an önce biz de yasama olarak sorumluluğumuzu yerine getirelim. Bu yasanın çıkmasıyla beraber artık kulüplerimiz ayağını yorganına göre uzatacaktır, hesapsız kitapsız dönemler sona erecektir, kurumsallaşma güçlenecektir, hesap verilebilir, şeffaf yönetimler oluşmuş olacaktır." dedi.

Spor Kulüpleri Yasası için geri sayım başladı

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

Cora, AK Parti'nin Gençlik ve Spor yatırımları ile ilgili de detaylı bir konuşma gerçekleştirdi. AK Parti ile birlikte özellikle spor alanında önemli bir yere gelindiğine dikkat çekti.

"Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz." diyen Cora, "Hakikaten, Türk sporunun bugün geldiği noktayı anlayabilmek için AK Parti hükûmetlerinin son 20 yılına bakmak yeterli olacaktır. Bunun zirve noktasını da Tokyo Olimpiyatları oyunlarında alınan tarihî başarılar olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Geçmişte madalya deposu olarak nitelendirdiğimiz güreş, tekvando ve halter gibi branşların dışında okçuluk, boks ve jimnastik gibi branşlarda da göstermiş olduğumuz başarı hepimizi gururlandırdı. AK Parti olarak Türk sporunun gelişimi konusunda 2 temel unsur üzerinden ilerledik; Gençlerimizin spor yapacakları tesisleri hayata geçirmek için büyük tesisleşme hamlesi gerçekleştirdik yani hakikaten, baktığımızda, sadece stadyumlardan hatırlarsak, tel örgülü stadyumlardan şu anda çok modern statlara geçiş yaptık. Her türlü spor müsabakasının, organizasyonun gerçekleştirebileceği, uluslararası organizasyonların gerçekleştirilebileceği spor tesislerini hayata geçirdik. Statlardan tenis kortlarına, yüzme havuzlarından bisiklet koridor yollarına kadar onlarca tesisi hizmete soktuk." diye konuştu.

SPORUN ANA SPONSORU DEVLETTİR

Milletvekili Cora "Sporda tesisleşme AK Parti dönemindeki bizim en önemli mottolarımızdan birisiydi ve "'sporun ana sponsoru devlettir'anlayışıyla beraber hiçbir maddiyattan çekinmeden, bu konuda büyük fedakârlıklar yaparak, büyük bütçeler ayırarak gerçekten sporda önemli bir tesisleşmeyi hayata geçirdik.

Tesisleşmenin yanında en önem verdiğimiz bir diğer konu da bu tesislerde yetişecek sporcuları yetiştirmektir. Bunlar için de özel projeler hayata geçirdik, spor eğitim merkezleri, sporcu performans merkezleri Türkiye Olimpiyat hazırlık merkezleriyle esasında sporcularımızın yetişmesine önemli imkânlar sunduk yani sporcu eğitim merkezlerinde bir kişinin hem sporunu yapabiliyor olması hem de eğitimini bir arada yapabilmesini çok önemli bir kazanım olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Sporculara başarılarından dolayı ödül verirken sporcularımıza, yine millî sporcularımıza tam burs verilmesi 'Hem eğitim mi, hem sporu mu?' ikileminden sporcuları kurtarmamız önemli atılımlardan biriydi. Gençlik merkezi sayısını 388'e çıkardık. Şu anda 2 milyon 600 bin üyesi olan gençlik merkezlerimiz var, burada her türlü kültürel, sanat, sosyal faaliyetler gerçekleşebilmektedir." ifadelerini kullandı.

Spor Kulüpleri Yasası için geri sayım başladı

TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTELER BEDAVADIR

Cora, AK Parti döneminde üniversite harçlarının kaldırıldığını hatırlattı. Öğrencilerin en önemli sorunlarından birinin tarihe karıştığına vurgu yaptı. Öğrencilerin haklı taleplerinin yerine getirildiğini ifade ederek, "Avrupa'da birçok üniversitede paralı, ücretli, kayıt ücretleri olmasına rağmen Türkiye'de üniversitelerimiz bedavadır." dedi.

"Öğrencilerimize kredi ve burs desteğini 650 TL'ye çıkardık." diyen Cora, muhalefetin yurtlar konusundaki eleştirilerine cevap verdi.

Cora, "Yurt sayısı 190'dan 779'a çıktı, yurt kapasitemiz ise 742 bine kadar ulaşmıştır. Yurtlar artık otel konforunda. Teveccüh vardır, doluluk oranı yüksektir. Bu yıl yurda yerleştirme oranımız % 83'tür ve bu yoğun teveccüh karşısında, ilk başlarda bir sıkışıklık, bu arzı karşılayamama gibi bir durum gözükse de mobilize bir kitle var; zamanla bu hemen kendini yeniledi, yurtlara yerleştirmeyle ilgili hiçbir problem yaşanmadı. Yurtlarımızın ücretleri 275 TL ile 450 TL arasında, doğrudur ama beslenme yardımından da sabit 570 TL olarak tüm öğrencilerimiz istisnasız yararlanmaktadır. Burada hem 'Yurt yapın.' diye, 'Yurt yok.' diye eleştiriyorsunuz ama bir taraftan da 'Betona yatırım yapıyorsunuz.' diye eleştiri getiriyorsunuz; bu, mefhumumuhalifte çelişkiye düşmektir. Yurt yapmanın betona yatırım olarak değerlendirilmemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

ARAKLI VE ARSİN'İN TALEPLERİNİ HATIRLATTI

Milletvekili Cora, daha önce Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet KASAPOĞLU'na ilettikleri Araklı İlçe Stadı ve Arsin KYK Yurdu ile Gençlik Merkezi talebini bütçe görüşmelerinde de Bakan KASAPOĞLU'na hatırlattı.

Cora, "Araklı İlçe Stadımız'ın yoğun yağışlar sonucunda tribünü çökmüştü. Bu Araklı İlçe Stadı'mızın ihalesinde müteahhidin tasfiyesi söz konusu. Yeniden ihalesi ne zaman olur? Ayrıca, Arsin ilçemizde bir KYK'ye ait yurt ihtiyacı var. Bununla ilgili bir yer tespitinde bulunduk, bir kararınıza ihtiyacımız var, aynı ilçemize bir de gençlik merkezi talep ediyoruz. Şu ana kadar bütün taleplerimize hep olumlu yaklaştınız; bu taleplerimize de olumlu bakacağınıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler