SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ile gazetecilerin ilginç diyalogları..

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ile TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş arasında yaşanan tartışmanın ikinci perdesi…

SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ile gazetecilerin ilginç diyalogları..

Haber61/Haber Servisi

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, parti il binasında basın açıklaması yaparak Genel Müdür Ali Tekataş’ın tavrının doğru bulmadığını ifade etti. 

Kendisinin makamına gittiğini ifade ederek,” Kendisi otururken bana ‘ayağa kalk’ dedi. Ben bunu kabul etmedim. Bu tavrı ben kamuoyunun taktirine bırakıyorum” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan SP il Başkanı Cevat Kurt, “Daha önce yine TİSKİ’de çalıştığınız için siyasi söylemler nedeniyle ceza aldınız mı?” sorusuna “evet aldım mahkemeye başvurdum” diyerek cevap verdi. 

‘Mahkeme sizi reddetmedi mi?’ sorusuna, “Hayır” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin “Siz TİSKİ’deki bir şube müdürüne, ‘İl başkanlığına devam edip TİSKİ Genel Müdürü ile uğraşacağım dediniz mi?” sorusuna,” Hayır böyle birşey yok. İddia eden ispatlasın” cevabını vermesi dikkat çekti.

Genel Müdür Ali Tekataş ile görüşmesinde, “Sizin bana yapabileceğiniz tek şey soruşturma açmaktır, siz soruşturma açarsınız bende sizi mahkemeye veririm, bunu daha öncede yaptım” diye konuştunuz mu bu konuşmalar soruşturmaya dahil edileceği kulağımıza geldi. Bu sözleriniz doğru mu?” sorusuna, “Hayır böyle bir şey yok” yanıtını verdi. 

SP Trabzon İl Başkanı olarak TİSKİ’de çalışmanız il başkanlığı makamına zarar vermiyor mu?” sorusuna ise, “Hayır hukuksal anlamda bir sorun yok. Biz hukuku gözeterek resmi izinleri çiğnemeden hareket ediyoruz” dedi.

“TİSKİ’de çalışıp TİSKİ’yi eleştirerek ağır ithamlarda bulunmanız doğru mu?” sorusuna ise yanıtsız bıraktı. 

Sözlerini, “Biz bedel ödeyerek siyaset yapıyoruz. O bedeli Cevat başkan öder.” diyerek bitirdi.

Kendisine mobbing uyguladıklarını iddia eden Cevat Kurt, bir gazetecinin, “Sorularımızı yanıtsız bırakıyorsunuz” sitemine, “Siz taraflısınız” diyerek soru almaması dikkat çekti. 

Sözlerinin başında basın özgürlüğünden yanayım demesi hatırlatılmasına da, “Ben herseye cevap verdim” diyerek geçiştirdi.

SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, daha önce Trabzon Büyükşehir Belediye eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde de aynı şekilde iddialarla basına büyükşehir ve TİSKİ hakkında demeçler verip gazetelerde bu haberlerin yasılmasının ardından ceza almıştı. 2018 yılında hakkında yapılan soruşturma sonunda 3 yevmiye kesme cezasına çaptırıldığı öğrenildi.

Konu mahkemeye taşındı. Ama mahkemece kendisinin itirazının reddedilip edilmediği sorusuna “Hayır” yanıtını verdi. 

Haber: Levent Ustabaşı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber