Soylu'dan Akçaabat'a müjde

AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Burada Akçaabat  Türkiye'ye bir mesaj veriyor, birliğin kardeşliğin yarına doğru güçlü adımların mesajını veriyor" dedi. Soylu, Akçaabat'ta mitinginde çoşklu kalabalığa hitap etti. Kürsüye çıkan

Soylu'dan Akçaabat'a müjde

AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Burada Akçaabat  Türkiye'ye bir mesaj veriyor, birliğin kardeşliğin yarına doğru güçlü adımların mesajını veriyor" dedi.

Soylu, Akçaabat'ta mitinginde çoşklu kalabalığa hitap etti. Kürsüye çıkan Soylu, Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi'yi ardından ise 5. sıra milletvekili adayı Salih Cora'yı kürsüye davet etti.

Cora yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

"Ha bu kardeşinizi Meclise göndermeye var mısınız, Akçaabat'ta daha da büyütmek ve ileriye getimek için sizden kuvvetli destek bekliyoruz. Şuan 5 milletvekillini almış durumdayız 6-0 doğru gidiyoruz" dedi.

img-20151027-wa0020.jpg

Soylu ise yaptığı konuşmada ise Trabzon lider şehir,  Trabzon şampiyonların şehri, yiğit adamların şehri Trabzon, cesur kadınların şehri Trabzon. Buraya ne zama gelsem huzuru adam gibi adamlığı gördüm. Akçabat'a minnettarım, Akçaabat 1 Kasım hazır gözüküyor, istikar, güvene hazır mı Akçaabat. Sandıkları patlatmaya hazır mı Akçaabat. Burada Akçaabat  Türkiye'ye bir meaj veriyor, birliğin kardeşliğin yarına doğru güçlü adımların mesajını veriyor" dedi.

7 Haziran'da Akçaabat'ta müjdeler verdiklerin ifade eden Soylu, "Sözümüz söz, bugün YÖK başkanıyla konuştum. Hazırlıklarını Akçaabat Üniversitesi için ne durumda sordum, Akçaabat'a müjde verebilirsin. Akçaabat Üniversitesi tam yol ilerliyor dedi. Bir taraftan Akçaabat Üniversitesi, yeni havalimanı, yatırım adası, Giresundan Rize sınırına kadar transit yol, Güney Çevre yolu, Akyazı statında şehir hastanesi,  Erzincan Trabzon arasında tren yolu hem hızlı tren hem yük treni... Benim şehrim ticaret, turizm, sağlık, eğiim şehri, doğal tarım şehri olacak. Akçaabat'a adalet sarayı,  hükümet konağını, gençlik ve spor merkezini yatırımlaımızı büyük kararlılıkla ortaya koyacağız" diye Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz sizin miletvekiliniz değil, biz sizin evladınınız. Biz kardeşiniz bize sahip çıktınız.  Salih Cora diyor ki biz Trabzon'un batısından 3 miletvekiliyiz, Salih Cora buna alındım, ben Akçaabat'ın milletvekiliyim hem de adam gibi. Bugün bize güç verdin Akçaabat, yine destek verdin, ama yine birilerini kıskandırdın.  7 Haziranda Trabzon'dan bizi büyük bir onurla gönderdiniz. Sizden bir şey daha istiyoruz  258  oy verdiniz Trabzon'dan Türkiye de 258 milletvekili aldık. Şimdi Trabzon'dan 300 bin oy istiyıruz 300 miletvekili ey Akçaabat 40 bin oy verdiniz sizden 50 bin barajnı aşmanızı istiyorum" 

img-20151027-wa0031.jpg

Soylu, zaman kaybetmeye tahammülleri olmadığını belirterek, "Biz yaklaşık 4 aydır samimiyetle, gayretle ve büyük bir mücadele ile benim ülkem zaman kaybetmesin, benim ülkem bir şekilde yarına güçlü bir adımla yürüsün diye bütün siyasi partilerle, milletimizin talimatı başımızın üzerindeydi. Koalisyon kurabilmek için büyük bir mücadeleyi ortaya koyduk" ifadesini kullandı.

Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirerek, şunları söyledi:

"Milletin verdiği mesaj net. Diyor ki 'Bir araya gelin, ortak bir akılla beraber bir koalisyon kurun.' 'Yok benim kırmızı çizgilerim var.' Bizim meclis başkanımız yine Sayın Bahçeli'ye gidiyor, diyor ki 'Ey Sayın Bahçeli, seni ziyarete geldik. 3 dakika bir çay içimlik bile zaman değil. Siyasetin kendi adına bir nezaketi var. Siyasetin kendi adına bir edebi var. Bütün bunları yaşadık. Seçime gidiyoruz, 'hayır gitmeyiz', o zaman destekleyin beraber hükümet kuralım, 'hayır kurmayız'. Tek başına azınlık hükümetine bizi destekleyin, 'Hayır desteklemeyiz.' Peki daha sonra burada seçim beyannamesini açıklarken diyor ki 'evet şimdi koalisyona varız.' Peki 4 ayı niye kaybettik. Türkiye'nin ekonomisini niye alabora etmeye çalıştılar, buna müsaade ettik, niye doları, avroyu , faizi yükseltmek isteyenlere , Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışanlara niçin müsaade ettik, niçin madem bugün 4 ay sonra 'HDP hariç herkesle koalisyon yaparız' diyorsun. 4 ayda bu evlatlarımız, bu şehitlerimiz, bu terörü azdıracak ve terörü bir şekilde tek başına iktidarın yokluğundan sonra Türkiye şimdi zayıfa düştü, Türkiye'nin tepesine binelim diyenlere niye fırsat verdik, verdiniz. Ne oldu 4 ayda da bugün bunu söylüyorsun."

Ankara'da yaşanan terör olayına da değinen Soylu, "Sayın başbakanımız, siyasi parti liderlerine çağrıda bulundu. 'Bu bir siyasi mesele değildi. Bu sadece ve sadece bir millet meselesiydi. Bir memleket meselesiydi. Hepimizin yüreği acıyordu. Yapılması gereken sayın başbakanımızın çağrısına uygun bir şekilde bunların hepsinin bir araya gelip, 'Biz biriz, biz beraberiz, bizi bunlarla yıldıramazsınız, ürkütemezsiniz, korkutamazsınız' demek değil miydi. Onlar ne dedi. Diğerlerine söylediği gibi ona da 'hayır' dedi. Kim kaybediyor bu 'hayır'dan, memleket. Kim kaybediyor bu 'hayır'dan millet ve geleceğimiz" diye konuştu.

"Türkiye 13 yıldır attığı adımların meyvesini bugün görmektedir"

Soylu, "Bize 'Güneydoğu'da HDP'yi şımarttınız, Çözüm Süreci'ni ortaya koydunuz, siz hainlik yapıyorsunuz' dediler. Biz yıllardan beri ihanetle suçladılar. Bu ülkede 3,5 yıl analar ağlamadı. 3,5 yıl bu ülkede eşler dul kalmadı. 3,5 yıl bize söyledikleri her söze karşı biz Yunus gibi sabrettik ve sabrımızı ortaya koyduk. Bizi milletimizle birbirimize düşürmeye çalışan ve kendi milletimize şiddet uygulamaya çalışanlara karşı hep demokrasiye yapıştık ve demokrasiyi ilerletmeye çalıştık. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bugün bunu yapmasaydık, benim ülkemde IMF'ye boynunu eğmiş ve 'sen ne söylersen biz onu yapmak zorundayız' diyen bir Türkiye tablosu olurdu" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin terör örgütü ile masaya oturtulmak istendiğini belirten Soylu, "Biz terör örgütü ile masaya oturmayacağız. Herkese buradan sesleniyorum, Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz. PKK'nın sınırlarımızın içinde de sınırlarımızın dışında da soyunu kurutacağız. Hiç endişe etmeyin" dedi.

Soylu, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu da vurgulayarak, Türkiye'nin bir istikamette gittiğini, Türkiye'nin istikametini bozmak için çeşitli oyunların, tuzakların, kumpasların, ülkenin üzerine kurulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Konuşmasında Aydın Doğan'ı da eleştiren Soylu, şunları kaydetti:

"Kendi arabamızı üretiyoruz. Bu Aydın Doğan'ın pek hoşuna gitmiyor değil mi? Aydın Doğan çıldırıyor, Peki Aydın Doğan otomobil üretiyor mu? Hayır. Niçin böyle bir takım yalan haberlerle milletimizi kandırmaya çalışıyor? Aydın Doğan bu milletin sözcüsü değil, o uluslararası toplumdaki sermayenin sesi. Onun için rahatsız oluyor. İster çatlasın ister patlasın, Hürriyet gazetesinde istediği kadar yazsın, bu millet 1 Kasım'da ona da cevabını verecek. Bu millet huzuru, istikrarı, güveni, yeni büyük demokratik Türkiye'yi hep beraber kucaklayacak."

Mitinge Soylu'nun yanı sıra Adnn Günnar, Salih Cora, Selçuk Çebi, İlçe başkanı Emre Akgün, partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber