Soylu net konuştu: Kimse kusura bakmasın!

"1 Ocak'tan sonra yapılanları yıkacağız"

Soylu net konuştu: Kimse kusura bakmasın!
Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI

Trabzon’un en gözde noktalarından biri olan Sera Gölü’nün üzerinde yapılan Sera Lake Resort. Hotel - SPA tatil merkezi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla resmi açılışı yapıldı. Açılışa Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe kaymakamları, devlet erkanı ve davetliler katıldı.

Tatil Merkezinin sahibi Yahya Özat, “Memleketim Trabzon’a bir vefa borcum vardı. Bu yatırımı Trabzon’a yapmak çok güzel bir duygu. Bu mutluluğu benimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

61 odası bulunan Hotel’in 5 ayda 11 bin kişiyi ağırladığı öğrenildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yahya Özat’ı kutlayarak, “Böyle yatırımlara Trabzon’un kentimizin ülkemizin ihtiyacı varı. Trabzon’da otellerin doluluk oranı bu sezon yüzde 95’in üzerine çıkmıştır. Bu mutluluk verici” dedi.

Bakan Soylu yaylalarda yıkılan binalarla ilgili de sert konuşarak, “1 Ocak 2017 tarihinden itibaren tüm yapılanı yıkacağız” dedi.

Bakan Soylu şunları söyledi; “ Yaylalarımızda kaçak 1 ocak 2017 tarihinden itibaren 1750’nin üzerinde yapı yapıldı. Bu normal bir şey değil. Vallahi değil. Tespit ettirdik. Son 1-2 ayda. Tek tek tespit edildi. Yaylalarımız bize bırakılan miraslardır. Turist gelecek yaylaya çıkacak 3-4 katlı hangar gibi evle karşılaşacak.
Yaylada hangar gibi yapı olmaz. Tamamen hazine arazi bunun ötesine geçtiler. Bir gece de 1-2 katlı binayı dikiyor kendi olmayan arazisini başkasına satıyor. Yaylanın otantiğini ait olmayan bir şekilde telle çeviriyor. Yayla dediğimiz açık arazidir.

Kimse kusura bakmasın 1 Ocak 2017 itibariyle yapılan bütün hepsi yıkılacak. Biz demekki terörle uğraşırken başka işleri ihmal ettik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber