Soylu: “bu ülkenin altı da üstü de vatan”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da Otel açılışına katıldı.

Soylu: “bu ülkenin altı da üstü de vatan”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da Yol-İş Holiday Otel Trabzon’un açılışını gerçekleştirdi.


Açılışa Bakan Süleyman Soylu’nun yanısıra Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Yol iş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Eski Bakan Faruk Özak, Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yol- İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, açılışta yaptığı konuşmada “Hakkari Şemdinli’de vatan toprağını korumak için görev yaparken şehit düşen evlatlarımıza rahmet diliyorum. Hainleri şiddetli kınıyorum. Yol İş Sendikamız daha önce yaptırdığı okulla eğitime katkıda bulunmuştur. Açılışını yapacağımız otelimizde turizme katkıda bulunmak üzere yaptığımız ikinci yatırımımızdır. Otelimizde bir çok özelliğin yanı sıra salonlarımıza verdiğimiz isimler Kanuni Sultan Süleyman ve Trabzonspor’u hatırlatmaktadır. Yol-İş’imizin ülkemize pek çok tesisi bulunmaktadır. Dizim ve Adana’da bulunan diğer otellerimiz halkımıza ve turistlere hizmet etmektedir. Mersin- Ankara ve İstanbul’da konuk evleri mevcuttır. Diğer illerimizde ise misafirhanelerimiz bulunmaktadır. Otelimizin şehrimize ülkemize layık bir yer olduğunu düşünüyor ve önemli hizmetler vereceğini düşünüyorum. Allah utandırmasın.” dedi.

Soylu: “bu ülkenin altı da üstü de vatan”

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay açılışta yaptığı açıklamada, 9 tane vilayette aslan gibi evlatlarımızı toprağa verdik. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bazıları ülkemizde ölmeyi bayılma zannediyor. Bundan 23 sene önce birileri bize PKK ile FETÖ beraber hareket ediyor deseydi inanmazdık. Bunu maalesef geç anladık. Güzel bir ülkede ve coğrafyada yaşıyoruz. Biz Türkiye’ye rahat veremeyeceğiz diyorlar. Sizi Suriye, Irak, Mısır yapacağız diyorlar. Bu ülke doğal ve bereketli bir ülkede. Bunda başarılı olamazlar. Maske ile gezmeye devam ediyorlar. Biz ne zaman bunların maskelerini yırtarsak o zaman başarılı oluruz. Bu ülkenin altıda üstü de vatan. Türk-İş ülkesinin devletinin yanında. Türk- İş’in ülkeden bir çok hizmeti var. Bu işlere devam edeceğiz. Kısa bir zaman içerisinde Trabzon’un merkezine veya ilçelerine bir öğrenci yurdu ve konuk evine ihtiyaç var. Bununda yapılması sözünü veriyorum.   Bugün güzel bir açılış yapıyoruz. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "bugün Trabzon’umuza kazandırılan güzel bir eserin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 15 Temmuz sonrası yapılan demokrasi nöbetlerinde sayın başkanın ve Sendika üyelerinin duruşu saygıyla karşılanmıştır. Otel için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yurt konusunda da yapılacak katkılarla kısa zamanda hayata geçirileceğini düşünüyorum.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; 

"Konuşmalarda bazı sözler dikkatimi çekti. İlki birileri ölmeyi bayıma zannediyor. Diğeri nu ülkenin altıda üstü de vatandır. Kıymetli, Türk-İş başkanımıza bu güzel insanların şehrine hoş geldiniz diyorum. Çok uzun zamandır dostumuz olan, iyi ve kötü günlerimizde birlikte olduğumuz, çalışma hayatımızda emeğinin, edebinin bilincinde olan Ramazan Ağabeye de hoş geldiniz diyorum. Türk-iş ve Yol -İş başka bir hikayenin de parçasıdır. AK Parti’nin Kuruluş dönemlerinde o zor günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönlünü açan önemli kuruluşlardır. Türkiye 21. asıra alnı ak, başı dik, Demokrasisini yükselten bir anlayış ortaya koymaktadır.  Yol-İş Sendikası bugün çok önemli bir hizmeti Trabzon’a kazandırmaktadır. Bu yıl gelen insan sayısı yüzde 35, geceleme bakımında yüzde 45 arttı. Bu insanlar turizmimiz için lazımdır. Yaylaları, Uzungöl'ü, Sümela’yı her bir ilçemizdeki güzellikleri görmesi için büyük bir fırsattır. Bu eserlen bize sadece turizm için değil geleceğimize aktarabilmemiz için lazımdır. Biz şehrimize güzel bakarsak Turistte ekonomi de gelir. Herkesin dışarıdan bakarken imrendiği içerisinde olmak istediği bir şehirden bahsediyoruz. İki gün önce Cumhurbaşkanımızın misafiriydi Ankara’ya gelen çocuklarımız. Trabzon’a dav geçtiğimiz hafta geldiler. Öyle güzel mektuplar yazarak buradan ayrıldılar ki, Bu milletin vatanseverliğine, misafirperverliğine ait. Bir milletin gelişmesini engellemeye çalışanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu güzelliklerimizi denizimizi doğamızı güzel yemeklerimizi ürettiklerimizi sanatımızı zanaatımızı tanıtmamız lazım. Bu kültür geleceğimizin kültürüdür. Bu sadece bize ait değildir. Bunun sadece ortağı ve sahibi biz değiliz. Allah’ın sınavındayız. Sınavımız bize emanet edilenlere nasıl davranışımızın sınavıdır. Bazen hepimiz maalesef sınıfta kalıyoruz. Bazen geçiyoruz. Sadece turist geldin diye acemice makyajlanmış bir şehir değildir. Bize yakışmaz.

Biraz önce muhtarlarımızla bir araya geldik. Bunları sürdüreceğiz ve vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Biraz sonrada çevre illerimizin Valileri, komutanlarının katılımı ile güvenlik toplantımızı yapacağız. İki gün önce 8 şehit haber ile içimiz yandı. Allah onlardan razı olsun. Dün olayın olduğu yerdeydim. Irak sınırı ile 20 metre mesafesi olan bir yer. Ağaçlık alan nedeniyle sızmaya çalışmışlar. Aslanlarımızın her biri kaya gibiydi. Büyük bir mücadele veriyoruz. Çok üstün noktaya geldik. Biaz önce de Besterderelerde 4 terörist daha etkisiz hale getirildiğinin bilgisini aldık. Burada 8 evladımız şehir oldu ama 24 sat geçmeden 54 teröristi, bu ülkenin nasıl kudretli olduğunu bildirdik. Ülke içimizdeki bu gücümüzü sınır dışındaki kamplara taşıma mecburiyetindeyiz. Dünyada hangi ülke ve ne şekilde olursa olsun çıkarabilecekleri ses umurumuzda değildir. Dağların öbür tarafı PKK kampı. Onlar oradan beslenecekler biz bunlara karşılık veremeyeceğiz. Bu açıdan adım adım bunu sürdürüyoruz. Bir yıldır sığınaklarını darmadağın ettik. Onlara kış üslenmesi yaptırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye bugün ayakları üzerinde duran bir ülkedir. Biz bir taratan modern İpekyolu’nun bir ayağı olan Bakü Tiflis Kars Demiryolunun açılışını yapıyor. Yerli, otomobilin imzasını atıyor. Diğer taraftan müttefik dediklerimiz teröristlere silah yardımı yapıyor. Bu millet bu toprağın altınında üstününde vatan olduğunu bilerek gerekli cevabı verecektir. Ben o bölgedeki evlatlarımızın gözlerinde tek damla korku yoktu. Onlarda bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını verebilecek kudret vardı."

Soylu: “bu ülkenin altı da üstü de vatan”

Soylu: “bu ülkenin altı da üstü de vatan”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber