Son dönemin modası Robin Hood'luk Trabzon'da reklama dönüştü

Türkiye'de son dönemde bazı kişi veya kişiler gizlice bakkallara borcu olan vatandaşların borcunu kapatması sıkça haber oluyordu. Bu kez Trabzon'da ilginç bir gelişme oldu. İşadamları yine veresiye defterlerini kapattı ama bu kez poz vererek...

Son dönemin modası Robin Hood'luk Trabzon'da reklama dönüştü

Trabzon'da iş adamları il merkezinde bulunan 5 mahallede bakkallardaki veresiye defterlerini satın alarak yaklaşık 10 bin TL'lik borçları sildi.

Türkiye'de yoksul mahallelerdeki bakkal borçlarını kapatarak, çocukların yüzünü güldüren ve kendini Robin Hood olarak tanıtan kimliği belirsiz hayırsever vatandaşın gizlice yaptığı yardımı bu sefer MÜSİAD Trabzon Şubesi üyeleri poz vererek yaptı. Ortahisar ilçesindeki 5 mahallede bakkalları gezerek, veresiye defterlerini satın alan MÜSİAD Trabzon Şube üyeleri, yaklaşık 10 bin TL'ye yakın borcu kapattı. Yaptıkları yardımın ardından bakkal sahipleri ile poz veren MÜSİAD üyeleri o anları basınla paylaşmayı da ihmal etmedi.

Son dönemin modası Robin Hood'luk Trabzon'da reklama dönüştü

Bir Osmanlı geleneği olan 'Zimem'in Trabzon'da yeniden hayat bulduğunu belirten MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, mahallelerde bu borçları silinenlerin kim olduğunun bilinmediğini söyledi. Kaan, "Bizlerde sadece bakkal ile görüşüp defterdeki tüm borçları silip bu uygulamayı yapıyoruz" dedi.

Son dönemin modası Robin Hood'luk Trabzon'da reklama dönüştü

Borç anlamına gelen Zimem'in bir Osmanlı geleceği olduğuna dikkat çeken Kaan, "Bu gelenek Zimem yani borç defterinin satın alınmasıyla gerçekleşiyor. Ortahisar'da birden fazla mahallede bunu gerçekleştirdik. 10 binlerce liralık veresiye defterlerinin tamamını satın aldık. Vatandaşımıza bir nebze de nefes olabildiysek ne mutlu bize. Korona virüs salgını nedeniyle yaşanan zor günlerin birlikte aşacağız. Bu zor günler birlik dayanışma kardeşlikle aşılır. Bize bu yardımlara vesile olma gücü veren Allah'a ne kadar şükretsek azdır" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber