Solaklı Vadisi, gözde turizm destinasyonları arasına girecek

DSİ Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Solaklı Vadisi'nde yapılan çalışmaları rakam rakam açıkladı.

Solaklı Vadisi, gözde turizm destinasyonları arasına girecek

Haber61 / Haber Servisi / Levent USTABAŞI

Trabzon Milletvekili ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu turizm adına en çok nelere dikkat ediyor diye sorulsa, bunlardan biri Uzungöl, diğeri deniz kenarlarında kaçak yapıların ve yaylalardaki kaçak yapıların yıkılması ve orların temizlenmesi son olarak da Solaklı Vadisi’dir.


Bu konular öncelikleridir. İşte bu Solaklı Vadisi’nde çalışmalar ne alemde neler yapılıyor diye sorduk.

DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, rakam rakam detaylıca bilgi verdi.

Yapılanlar ve yapılacak olanlarla ilgili.



PROJE 2012’DE BAŞLADI

Oğuz Kasap yazılı açıklamasında şu detayları verdi; “Bilindiği üzere, Trabzon’un Of İlçesi’nde bulunan Solaklı Vadisi, dereleri, gölleri, ormanları, yaylaları ve dağları ile ülkemizin önemli turizm vitrinlerinden biridir. Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatları sonrasında Türkiye’de ilk kez pilot bölge seçilen Trabzon’da uygulamaya konulan, “Of Solaklı Vadisi Taşkın Kontrol, Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi’nin ilk safhası 05.05.2012 tarihinde tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılmıştı.“



2 GÖLET TAMAMLANDI

"Hem estetik dere ıslahları yapmak, hem de peyzaj çalışmaları ile yöre halkının hoşça vakit geçirebileceği mesire alanları oluşturmak amacıyla başlatılan bu proje kapsamında, hem havza rehabilite edilmiş, hem de endemik bitki türleri koruma altına alınmıştı. Of ilçe merkezinden Çaykara Uzungöl Mahallesi’ne kadar ve buna bağlı tüm yan dereleri kapsayan söz konusu işin muhtevasında, 15.500 m taşkın koruma duvarı, 5.500 m tahkimat, 3 adet gölet alanı, 3 adet menfez ve 16 adet tersib bendi imalatları yer almaktadır. Söz konusu işte bugüne kadar, 4 185 m taşkın koruma duvarı, 5 050 m tahkimat ve 2 adet gölet alanı tamamlanmıştır.“



2018’DE DE ÇALIŞACAĞIZ

"Bölgemiz için önemli bir değere sahip Solaklı Vadisi’ni, gözde turizm destinasyonları arasına sokabilmek için, 2018 yılında da tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda söz konusu işte, Of ilçe merkezi, Bölümlü, Cumapazarı, Saraçlı Mevkilerinde ve ayrıca Dernekpazarı Akköse Deresi üzerinde toplamda 5 100 m taşkın koruma duvarı, yine Akköse Deresi üzerinde 1 adet köprü imalatı, Çaykara Ataköy mevkiinde gölet alanı imalatının tamamlanması, Arca HES Regülatörü ile 1. Gölet alanı arasında yer alan 2 900 metrelik kısımda eksik kalan imalatların tamamlanması hedeflenmektedir. Bunların yanı sıra, ilerleyen zamanlarda Of Belediyesi’nin Rahime Ulusoy Köprüsü ile sahil köprüsü arasında, sağ ve sol sahili kapsayan bir rekreasyon projesi de yer almaktadır.”





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler