Sokak kedileri yuvalarına kavuştu

Başkan Genç: Sokaklarımız onlarla daha güzel

Sokak kedileri yuvalarına kavuştu

AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları, Beşirli Akıllı Kavşak yanına sokak kedilerinin barınması için kedi evi yerleştirdi.  AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkanı Behlül Karakaş ile Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kedi evinin montajını birlikte takip etti.

SOKAKLARIMIZ ONLARLA DAHA GÜZEL
Başkan Genç, sokak hayvanlarının barınması için bugüne kadar çok sayıda kedi ve köpek evini farklı mahallelere yerleştirdiklerini söyledi. Sokak hayvanlarının da bir canı olduğunu dile getiren Başkan Genç, “İklim koşullarından en çok etkilenen canlı türlerinden bir tanesi de sokak hayvanları… Kışın soğuktan, yazın sıcaktan etkileniyorlar. Özellikle kış soğuğunda hayvanların korunaklı mekânlarda kalması oldukça önemli. Buraya montajı yapılan kedi evi de bu amaca hizmet ediyor. Tabi sadece barınma ihtiyaçları değil, beslenme ve su ihtiyaçlarını da karşılamak bu anlamda önem arz ediyor. O nedenle belediyemiz uygun alanlara yemlikler ve suluklar monte ederek sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı oluyor. Nihayetinde onlar da bizim gibi bir canlı. Açlıktan, soğuktan ve sıcaktan etkileniyorlar. Herkesin sokak hayvanlarına sahiplenmesi gerekir. Özellikle kedilerin herhangi bir tehlikesi yok…Zaten belediyemiz aşılarını yapıyor, saldırgan olanları toplanarak barınaklara gönderiliyor. Sokaklarımız onlarla daha güzel.” diye konuştu.

Sokak kedileri yuvalarına kavuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber