Skandal olay! Evde koronavirüs vakası varken Trabzon’a geldi, iki apartman karantinada

Koronavirüs vakaları sorumsuzluk sebebiyle yayılmaya devam ediyor. Trabzon’da yaşanan son olay ise “yok artık” dedirtti.

Skandal olay! Evde koronavirüs vakası varken Trabzon’a geldi, iki apartman karantinada

Haber61 Haber Servisi

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalar sürerken vatandaşlar sürekli uyarılarak sorumlu davranmaya davet ediliyor. Ancak yaşanan bazı olaylar ise uyarılara bir çok kişinin de kulak asmadığını ortaya koyuyor.

Trabzon’da yaşanan son olay da bunun göstergesi oldu. İddiaya göre Trabzon’’un Araklı İlçesi Taşönü köyünde kaza geçiren akrabasını görmek isteyen E.Ş. isimli şahıs, İstanbul’dan Trabzon’a geldi.

Araklı ilçesi Taşönü köyüne gelen E.Ş. burada bir çok kişiyle temas ettikten sonra rahatsızlık hissetmesi sonucu hastaneye başvurmasıyla koronavirüs testi pozitif çıktı. 

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan E.Ş.’nin 8 akrabasına koronavirüs bulaştırdığı öne sürüldü. Yaşanan olaylar sonrasında , önceki gün de İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaparak iki apartmanın karantinaya alındığını duyurmuştu.

Ayrıca E.Ş. isimli şahsın sosyal medyadan da Testler sonucu sonu. Pozitif” , “Karadeniz havası mı çarptı İstanbul koronası mı” şeklinde paylaşımlar yaptığı görüldü.

hasta

Öte yandan şahsın yeğenlerinin de karantinaya alınmamak için otobüsle İstanbul’a gitmeye çalıştıkları ancak Jandarma tarafından yakalanarak karantinaya alındıkları öne sürüldü.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü’nün şahıs hakkında soruşturma başlatacağı öğrenildi.

Ayrıca İl Sağlık Müdürü Hakan Usta , vatandaşları tekrar uyararak sorumlu davranmaya davet etti. Usta, vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına da mutlaka uymaları gerektiğini hatırlattı.
 

İDDİALARA YANIT GELDİ

Yaşanan gelişmeler sonrasında aile mensuplarından da iddialara yanıt geldi. E.Ş. isimli şahsın oğlu K.Ş. yaptığı açıklamada " Babam Trabzon'a giderken evimizde koronavirüs vakası bulunmuyordu. Babam gittikten sonra bende koronavirüs çıktı. Babamda da Trabzon'a gittikten sonra ortaya çıktı. Ayrıca iddialara konu olduğu gibi otobüsle değil özel araçla Trabzon'a gitti. Koronavirüsü Trabzon'da kapmış olabilir" şeklinde konuştu.

Ayrıca baba E.Ş de Haber61'e yaptığı açıklamada "Akrabamızın trafik kazası yaptığı haberini aldıktan sonra İstanbul'dan Trabzon'a özel aracımızla geldik. Yola çıktığımız andan önce ailemizde her hangibir sağlık problemi yoktu. Biz Trabzon'a geldikten bir müddet sonra  bir oğlum iş yerinden virüs kapmış, testleri pozitif çıkmış. Biz ise Trabzon'a geldikten sonra virüse yakalandık. Şuanda Kaşüstü Kanuni eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviş görüyorum. 5 kişilik ailemizin diğer 3 üyesinin ise testleri negatif çıktı. Virüsü İstanbul'da kapmış olsam onlara da bulaşması gerekirdi. Virüse Trabzon'da yakalandım" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber