Şırnak’ın sınır köyünden Trabzonspor’a!

13 yaşında, içine kapalı bir yetenek…

Şırnak’ın sınır köyünden Trabzonspor’a!

ÖZEL HABER- Turgay Beşyıldız

Şırnak adına karma okullardan oluşturulan, Şırnak Ortaokulu futbol takımı, Barcelona’da ki UYAFA ( Uluslar Arası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi ) Futbol Turnuvası’nda şampiyonu olurken, attığı 12 golle şampiyonanın gol kralı olan, 8 nüfuslu ailenin bir çocuğu Ekrem Yara, Trabzonspor Kadir Özcan Futbol Akademisine çağrıldı.

Şırnak’ın 45 dakika mesafedeki Uludere ilçesine bağlı, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı sınır köyü olan Şenoba’da yaşayan Ekrem Yara, ilindeki diğer çocukların da önünü açmak için Trabzon’da.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 10 günlük özel izinle, Trabzonspor alt yapısına izlenmek için çağrılan Yara ailesinin 6 çocuğundan 5 numarası olan Ekrem Yara, saha içinde 10 numaralı formasıyla santrafor oynuyor.

İdman çalışmasını, teorisini, pratiğini, kırsal köyünde hiç göremediği için, iyi bilmeyen ama çift kalelerde meziyetini ve her iki ayağını da çok iyi kullanan 13 yaşındaki yetenek, Alt yapı sorumlusu Hamit Cihan ve ekibi tarafından şimdilik 10 günlüğüne gözlem altına alındı.

Orgeneral Edip Başer Yatılı Bölge Okulu’nda ki 7.sınıftan, 10 günlük bir izinli gelen Ekrem Yara, komşu köyde Ortabağ Ortaokul’un da görevli bir beden eğitimi öğretmeni ile beraber, izlenmek için davet edildiği Trabzon’a geldi.

İki yıldır aynı okulda görev yapan ve bu oyuncuyla bire bir ilgilenen ve de aile dostu olan Trabzonlu Ercüment Açıcı ile Trabzon’a gelen Ekrem Yara, henüz şaşkınlığını üzerinden atamamış göründü.

İçine kapalı ve iletişim kurmakta güçlük çeken Ekrem’in, ailesine çok bağlı olduğu ve evinden 2.kez ayrı kaldığı öğrenilirken, alt yapı hocalarıyla gözlenen bu durgunluğunu üzerinden atması bekleniyor.

Bu arada, Ekrem’ı Trabzon’a getiren Ercüment Açıcı’nın da izin alarak geldiği, öğretmen olmadan önce Trabzon’da, Beldespor, Yalıspor, Tedaş, Yolspor ve Arsinspor ‘da amatör olarak forma giydiği öğrenildi.

Köy de yaşayan ailesinde, annesinin ev hanımı, babasının köy korucusu, büyük babasının ise köyün saygın kişilerinden ve korucuların eski başı olduğu belirtildi.

Okul takımında keşif edilmeden önce, köyün büyük boş arazisinde 9 yaşında topla buluşan Ekrem’in en büyük takipçisi ise Jandarma Genel Komutanı olan Ankaralı Or.General Arif Çetin…

Bir yıldır bu çocuğu yakından takip eden Or.General Çetin, bölgedeki gençleri terör den uzak tutmak için elinden geleni yapan isimlerden biri. Şırnak’ın Elazığlı Valisi Mehmet Aktaş, Siirt’in Trabzonlu Valisi Ali Fuat Atik,Van Asayiş Kolordu Komutanı Trabzonlu Hacı İlbaş Uludere Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerif Sevinç ve Şırnak Gençlik-Spor İlçe Müdürü Nihat Avcı’nın da bizzat takip ettiği Ekrem ve Barcelona’da ki turnuvadan şampiyondan dönen takımda ki çocukların, emekle gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Fransa ve Danimarka gibi ülkelerinde yer aldığı 11 ülkeden 100’den fazla takımın katıldığı UYAFA, Barcelona’da ki 13 yaş altı ‘’ Costra Brava - Futbol Turnuvası’’ için, Türkiye’yi temsil etmek adına karma oluşturulmuş, 15 kişilik Şırnak Ortaokulu takımının saha kenarından yönetimini de, yine beden eğitimi öğretmenlerinden Ömer Koçer yapmıştı.

Final karşılaşmasın da Danimarka’nın Dalum Ortaokuluyla 0-0 berabere kalan ve penaltı atışlarında 4-1 maçı galip bitiren Şırnak ekibi şampiyon olmuştu.

Final grubunda 1 mağlubiyet, 4 galibiyet alan Şırnak Ortaokulu takımın da, hücum hattında oynayan, attığı 12 golle de turnuvanın gol kralı Ekrem olmuştu.

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) adına bu organizasyon için, BJK kulübünün yöneticilerinden Burhan Topuz’un ilgilendiği ve turnuva sonrası Ekrem Yara’yı, BJK alt yapısına da bildirdiği söyleniyor.

Altınordu’nun da yakından ilgilenmeye başladığı oyuncuyu, köydeki ailesiyle iyi ilişkileri nedeniyle, Trabzonspor’un alt yapısına hiçbir beklentisi olmadan izlenmeye getiren ise hiç kuşkusuz Trabzonlu beden eğitimi öğretmeni Ercüment Açıcı oldu.

Trabzonspor Kadir Özcan Futbol Akademisi’nde 10 gün izlenmeye alınacak oyuncu için, sonrasında karar verilecek.

Teknik adamlardan olumlu sonuç çıkması halinde, 13 yaşındaki Ekrem önce köyüne dönecek. Eğitim ve Öğretim yılını tamamladıktan sonra, önümüzdeki Ağustos ayında Trabzon’a gelecek. Bir ortaokula kaydı yaptırılarak, son sınıfı Trabzon’da okuyacak ve alt yapıda tesislerde kalacak.

Bu arada, söz konusu yaş gruplarını çalıştıran alt yapıdaki teknik adamlar ise, minik oyuncunun hayalinin gerçekleşmesi için, artık topun Ekrem’de olduğu bildirdi!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber