Sınav Koleji yılların verdiği deneyimle Trabzon'da hizmet vermeye devam ediyor

Sınav Koleji kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kazaz başarılarını ve hedeflerini Haber61'e anlattı.

Sınav Koleji yılların verdiği deneyimle Trabzon'da hizmet vermeye devam ediyor

Trabzon’un önemli eğitim kurumlarından Sınav Koleji 15 yıllık birikimiyle Trabzon’da hizmet vermeye devam ediyor. Sınav Koleji kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kazaz, Haber61’e geçmişten günümüze verilen hizmetleri ve ileriye dönük hedefleri açıklayarak “Kendimizi çağın gerektirdiği şekilde yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

15 yıllık birikim

Her yıl 700’e yakın öğrenci mezun ettiklerini belirten Rafet Kazaz “Biz kendimizi şu şekilde ifade edelim, ben 25 yıllık bir eğitimciyim, kimya öğretmeni olarak eğitim hayatıma başladım. 2000 yılında özel eğitime geçiş yaptık, 2006 yılına kadar özel kurumda hizmet verdik. Orada 10-11 arkadaş 2006 yılında kendi kurumumuzu kurduk Sınav Dergisi dersanesi olarak. 2006-2015 yılları arasında dershane olarak çalıştık ve dershanelerin kapatılması sürecinde devletle taahhütleşme sonrasında biz temel lise olarak görev yapmaya devam ettik. 4 yıllık temel lise sürecini tamamlayıp, 2019-2020 eğitim öğretim yılında da sınav koleji olarak Çukurçayır’da hizmet vermeye başladık. Bu geçmişimizi değerlendirecek olursak dershanecilik yıllarımızda Trabzon’daki öğrencilerimizle birçok başarılara imza attık. Türkiye ve Trabzon derecelerimiz var, hem liseye geçiş sınavlarında hem de Yüksek öğretime geçiş sınavlarında. Ülkemizin güzide üniversiteleri, güzide liseleri buralara çok sayıda öğrenci gönderdik. Örneğin Galatasaray Lisesi, Fen lisesi, Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent gibi saygın üniversitelere gönderdiğimiz çok sayıda öğrencilerimiz var. Geçmişteki süreci değerlendirdiğimde yaklaşık olarak her yıl 700’e yakın öğrenci mezun ettik. Bu 2006’dan 2020’ye geldiğimizde 15 yıl gibi bir süreçtir, Bu anlamda çok önemli sayıda öğrenci yetiştirdik. Bunun için mutluyuz, gururluyuz ve burada kolej olarak aynı kararlılıkla, aynı başarıyı elde etmek için, çok daha yüksek mücadele vereceğiz. Bunun içinde sürekli kendimizi yeniliyoruz, çocuklarımıza daha doğal ve onların gereksinimlerini karşılayacak bir eğitim ortamı oluşturmak için çabaladık ve sürekli kendimizi çağın gerektirdiği şekillerde yönlendirmeye çalışıyoruz. En güzel tarafımız şu, buradaki kurucular öğretmen olarak sahanın içerisinde mücadelelerine devam ediyor, ortaklı bir kurumuz, ortaklarımızın çok büyük bir kısmı öğretmen ve öğretmen olarak sınıflarda dersimize giriyoruz, derslerimizi yapıyoruz. Bizim dikkat ettiğimiz şeylerden bir tanesi de değişken bir kadro değil, uzun soluklu birliktelikler sonrasında kalıcı bir kadroyla devam etmektir. Bunun en güzel örneği de dershanede bizimle çalışan arkadaşlarımızın birçoğu halen daha bizimle birlikte çalışıyor.” İfadelerini kullandı.

Teşekkür Ediyoruz

Sınav Koleji’nin okul olma sürecinde Trabzon’da destek gördüklerini belirten Kazaz “Sevindirici olan tarafı şu, eğitim öğretim kurumlarının oluşumunda devlet kademesindeki görevliler, diğer belediyelerimizde ki çalışanlar, bütün bunların hepsi çok büyük kolaylıklar sağlıyorlar. Ellerinden gelen her türlü kolaylığı bizlere sağlıyorlar. Öncelikle bizim bu sürecimiz içerisinde bir taahhütleşme ile birlikte devletle, temel lise olma sürecini yaşadık ama bu süreçte devletimiz bize yer gösterecekti, alan gösterecekti bizde orada uzun yıllar sözleşme yaparak kolej anlayışı ile çalışmaya başlayacaktık. Ama ekonomik sorunlar, devletin imkanları noktasındaki eksikliklerden kaynaklı olarak, biz kendi başımıza bu süreci yönetme zorunda kaldık. Rahmetle anıyorum Dursunoğlu ailesinden Ahmet amcamız vardı, yerin sahibi kendisidir. Onlarla tanışma sohbetimizde böyle bir niyetimizin olduğunu söyledik, eğitime çok büyük destek verdiği için bize bu alanı gösterdi. Ve burada bu işi yapabileceğimize inandık. Sürecin sonrasında Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Fen işleri başkanımız Selahattin Çebi, İmar başkanımız Mustafa Dinçer onların bize yapmış oldukları fedakarlıklar ve yardımlar sonrasında biz buradaki inşaatı hızlı bir şekilde tamamladık. Ve resmi sürecimizde de okul onayını alabilmemiz adına Sayın Valimiz, milli eğitim müdürümüz, il sağlık müdürümüz , il başkanlarımız onların destekleriyle kısa süre içerisinde resmi onaylarımızı bize sağladıkları kolaylıklar sayesinde alabildik. “ şeklinde konuştu.

Özgüven aşılıyoruz

Sınav Koleji’nin hedeflerini de anlatan Kazaz, güven aşılıyoruz diyerek “Biz burada çocuklarımız sosyal bir birey olarak yetiştirmek istiyoruz, bir kültür ortaya çıkartmak istiyoruz, onun için anaokulu ve ilkokulda başlayan çocuklarımız bizim için çok önemli. Onlara farklı bir dünya tanıtmak istiyoruz. Mesela konferans salonumuz var. Biz burada çocuklarımıza kendilerini ifade edebilme, kürsü heyecanını, kürsünün önemini onlara tattırmak istiyoruz, özgüven aşılıyoruz. Buz pateni alanımız var, modern dans bale eğitimi veriyoruz, film izletiyoruz, piyano, müzik gibi dersler vereceğiz, onların özel yeteneklerini ortaya çıkartmak istiyoruz. Biz özellikle İngilizce eğitimine özen veriyoruz. Her sınıfa iki öğretmen sokuyoruz, ilkokulda da anaokulunda da. Mesela öğretmenleri onlarla Türkçe hiç konuşmazlar ve onlar İngilizce konuşamasa bile öğretmenlerini anlayabiliyorlar. Bu anlamda da çok önemli bir avantaj sunuyoruz. Ve bu süreç 11. Sınıfa kadar çok yoğun bir şekilde işleniyor. “ ifadelerini kullandı.

Sağlık Çalışanlarına minnet borçluyuz

Pandemi sürecinde de eğitimin devam ettiğini belirten Kazaz “Sağlık çalışanlarının tümüne minnet borçluyuz, toplum olarak hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bizde sağlık çalışanlarına yardımcı olmaya çalıştık. Üç boyutlu yazıcılarımızda, siperlikler ürettik ve ürettiğimiz siperlikleri bizim mezun ettiğimiz doktor öğrencilerimiz var, onlarla birlikte iletişim kurduk. Her birine elimizden geldiğince yaptığımız siperlikleri teslim ettik. Biz pandemi sürecinde canlı ders uygulamasına çok hızlı bir giriş yaptık. İki şekilde eğitim yaptık biz orada, bir merkezimizin uyguladığı sınav TV uygulaması oradan derslerimiz anlatıldı sabahtan öğleye kadar. Öğleden sonra da biz okuldaki öğretmenler olarak öğrencilerimle, canlı derslerimizi yaptık. Bu sürecin en zorluk çeken grupları sınav döneminde olan öğrencilerimizdi. O gruptaki öğrencilerimize, biraz daha hassasiyetle yaklaşmaya çalıştık, her şeylerini takip etmeye çalıştık. Kitaplarını biz evlerine teslim ettik. Biz okulumuzda hijyene çok dikkat ettik ve biz şuanda bile okullarımızı açabilecek durumdayız. Gönül isterdi ki bu virüsten biran önce kurtulalım ama hemen kurtulamayacağımız malum dolayısıyla bu okulların eğitim öğretimi aksamaması adına, rica ediyorum bize düşen sorumlulukları hepimiz yapmaya çalışalım.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber