Sicili bozuk suçlaması sonrası ilginç detay..

Meclisin sıralarına oturdular

Sicili bozuk suçlaması sonrası ilginç detay..

Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI

Ortahisar Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda AK Partili meclis üyesi Seyfullah Kınalı, bazı sivil toplum örgütü temsilcilerini ‘sicilleri bozuk’ diyerek suçlamıştı.  Suçlamalar sonrası meclisin bugünkü oturumuna o sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldılar. Suçlamayı yapan Seyfullah Kınalı da mecliste yerini aldı.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nde dün yaşanan 'Sicili Bozuk' tartışması bugün de devam etti.  Suçlanan 6 STK başkanından 4'ü bugün Ortahisar Belediye Meclisi’ne gelerek meclis sıralarına oturdular.   

Trabzon’da mimari estetiğe katkı sağlamak için kabul edilen ‘Mimarlık ve Mühendislik Ödülleri’nin dün gündeme gelmişti. AK Parti meclis üyesi Seyfullah Kınalı, konuşmasında seçici kurulda yer alan sivil toplum örgütü temsilcileri hakkında ‘Bu seçici kurulunun yüzde 70’nin sicili bozuk'  diyerek eleştirmiş ardından AK Parti ve CHPli meclis üyeleri arasında tartışma çıkmıştı.

CHPli meclis üyesi Turgay Şahin, ‘Özür dile bu doğru bir ifade değil’ demesine karşın Kınalı, ısrarcı olmuş sonrasında özür dilememişti.

Bugün sicili bozuk dediği STK temsilcilerinden Kent Konseyi Başkanı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, Peyzaj Mimarları İl Temsilcisi Hamza Ertunga, Şehir Plancıları Odası Trabzon  İl Temsilcisi Ercan Şen meclis sıralarına oturdu ve meclisi pür dikkat takip ettiler.

Seyfullah Kınalı da meclis toplantısına katıldı ve gözler iki tarafa çevrildi.

Meclis toplantısı olağan gündemde  sona erdi. Muhalif meclis üyeleri, toplantı sonunda, “Neden konuşmadınız?” diye sordular. STK temsilcileri de söz hakkı  bekledikleri için birşey söylemediklerini ama tepkilerinin her an her yerde devam edeceklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber