Sibel Suiçmez: Yorgun Mermi değil katil mermi

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Dünya bireysel silahsızlanma günü nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

Sibel Suiçmez: Yorgun Mermi değil katil mermi

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’da Ağustos ayı içerisinde yaşanan olayda yorgun mermi diye tabir edilen merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 15 yanındaki Emir Yuşa Atıcı‘nın annesi Asiye Atıcı ve babası Mustafa Atıcı ile Trabzon Barosu başkanı Sibel Suiçmez basın toplantısı düzenlediler.

Trabzon barosu Çocuk hakları Komisyonu Başkanı Av. Berrak Pınar Alioğlu’nun da katıldığı “Yorgun değil; katil mermi” başlığı altında basın toplantısında ilk sözü alan Suiçmez şu ifadeleri kullandı:

Bugün “Dünya bireysel silahsızlanma günü”. Bu anlamlı günde; daha çok yeni acısını tattığımız değerli çocuğumuz Emir Yuşa atıcı hepimizin bildiği gibi bir mermi ile hayatını kaybetti. Tekrar ailenin acısını paylaşıyoruz. Bu anlamlı günde biz de bir katkı sağlamak amacıyla buradayız.

Bireysel silahlanmaya hayır derken, şuanda acısını taze hissettiğimiz aile ile birlikte Trabzon Barosu ve Trabzon Barosu çocuk hakları komisyonu ile beraber bir basın toplantısı yapıp dosya ile ilgili gelişmeler hakkında size bilgi vermek istedik.

Az sonra söyleyeceğim sloganın yaratıcısı Emir’in babası Mustafa beydir. Yorgun değil; katil mermi” Dolayısıyla biz de bugün masumane olarak atıldığı zannedilen bu mermilerin nelere mal olduğunu bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istedik. Havaya sıkılan, neşede-üzüntüde bu mermilerin boşa gitmediğini, hayatları söndürdüğünü belirtmek için bugün buradayız.

Hepinizin bildiği gibi ağustos ayında bu olay gerçekleşti. Bunun acısını ateş düştüğü yeri yakar misali elbette ki aile yaşadı. Ama bizlerde bu ülkenin geleceğini inşa edecek olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bu nedenlerle yok olması dolayısıyla üzüntümüzü belirtmek isteriz.

Trabzon Barosu olarak ilk andan itibaren olaya dâhil olduk. Bu tabi insan hakkı ihlalidir ama bundan da ötesi bir çocuk hakkı ihlali olduğunu dosya kapsamında gördük. Dolayısıyla çocuk hakları komisyonumuzla birlikte acılı ailemizle irtibata girdik. Çocuk hakları komisyonu başkanımız Alioğlu gönüllü olarak baromuz adına bu dosyayı takip etti.

Dolayısıyla şuanda etkin bir soruşturma devam ediyor. Anne ve baba olarak ilk kez savcılığa ifadelerini verdiler.

Biz de her hangi bir eksiklik olup olmadığını kontrol ve daha neler yapılabilir konusunda dosyada yer aldık.

Yorgun mermi dedikleri ve bizim de katil mermi dediğimiz olayda en çok da zarar gören kesim maalesef çocuklarımız oluyor.

O nedenle de bizim ilgi aklanımıza hak temelli olarak girmiş oluyor.

Yorgun mermi denilen şey insanların atarken çok düşünmediği ama çok uzak mesafeden bile insanı öldürme gücüne sahip bir sistem gelişiyor.

Bugün burada bir zevk neticesinde attığımız bu merminin artık belirsizliği söz konusu değildir. Atılan bu mermilerin her biri bir kişinin hayatını söndürmeye adaydır. Bunu yapmaya da hiç kimsenin hakkı yoktu. Bugün kasıtlı bir suçmuş gibi görülmeye bilir. Yakın zamanda yapılacak çalışmalarla bunun kasten öldürmeye yönelik çalışmalarımızı da yılmadan sürdüreceğimizi belirtmek isterim.

Kimse silah atarken bu öldürmez diyemez.

Herkes silah atarken bilmelidir ki bu birini öldürebilir.

Buradan Trabzon kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna bir kez daha seslenmek istiyorum. Bireysel silahlanmayı bırakalım ve kurşun atmayı sevinçte üzüntüde silaha sarılmayı bırakalım.

“Havaya sıkılan her mermi katil mermidir”
Anne Asiye Atıcı da, savcılığa ifade verirken o anları tekrar yaşadığını belirterek, “Biz tatil için buraya geldik, her sene tatilde dedesinin yanına geliyorduk. Çocuklarımız bu kadar güzel bir doğada oynamayacaksa çocuklarımızı nereye götüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Baba, Mustafa Atıcı ise havaya sıkılan her merminin katil mermi olduğunu vurgulayarak, “Kimse yorgun mermi diye isimlendirmesin. Havaya sıkılan her mermi katil mermidir. Hayırlısıyla inşallah fail bulunur. Gerekli cezayı almasını canı gönülden istiyorum. Tokat’ın Erbaa ilçesinde yarın 17 yaşındaki Hanife Büşra Konyar’ın duruşması var. Tokat'a duruşmasına gideceğiz. Uzaktan akrabayız ama sonuçta aynı acıyı yaşıyoruz. İkimiz de evladımızı kaybettik. Biri 15, diğeri 17 yaşında. Bu sadece bir insanın anlık zevki için havaya sıktığı bir merminin sonucu. Hiçbir zaman yorgun mermi değil, katil mermidir. Havaya sıkılan her mermi katil mermidir. İnşallah bulunacak, umudumuz o yönde” diye konuştu.
Trabzon Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Berrak Pınar Alioğlu, soruşturmanın takipçisi olduklarını dile getirerek, “Suçluların bulunması için savcılık tarafından etkin bir soruşturma yürütülüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber