Sevinç Hanım ölmesin, bu radyo da susmasın

Trabzon'da 78 yaşındaki adam, 13 yıldır yatağa bağımlı eşini bir an olsun yalnız bırakmıyor. Eşiyle birlikte 50 yılı deviren Naci Gürer eşini çok sevdiğini ve Allahı'ın ikramı olduğunu dile getirdi.

Sevinç Hanım ölmesin, bu radyo da susmasın

Trabzon'da 78 yaşındaki Naci Gürer, 13 yıldır yatağa bağımlı yaşayan eşinin yanından bir an olsun ayrılmayarak, ona başucundaki radyodan sağlığında sevdiği sanat müziği parçalarını dinletiyor.


Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Naci Gürer, 13 yıl önce alzaymıra yakalanan, ardından geçirdiği beyin ameliyatı sonrası yatağa bağımlı hale gelen 68 yaşındaki eşi Sevinç Gürer'i ilk günkü aşkla, bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Yarım asrı aşkın zamandır evli olan 4 çocuk babası Gürer yaptığı açıklamada, eşini burnundan mamayla beslediğini söyledi.

Sağlıktan daha önemli hiçbir şey olmadığını belirten Gürer, eşi için yaşadığını ifade etti. Eşinin yanından bir an olsun ayrılmak istemediğini vurgulayan Gürer, karısının hastalığı sürecinde toplumdan koptuğunu dile getirdi.

Sosyal bir insan olmasına rağmen hiçbir zaman dışarı çıkmayı özlemediğini anlatan Gürer, "Artık kendimi eşime adadım. Çok iyi yaşadık, çok iyi günler gördüm. Bu Allah'ın takdiridir. Hanımıma devlet aylık 2 bin lira masraf ödüyor. Belediyeden gelip evimi temizliyorlar. Bunlar büyük bir nimet. Bunlar yapılmasaydı ne olacaktı? İşte sosyal devlet bu." dedi.

Gürer, eşinin ölmesinden büyük korku duyduğunu belirterek, "Ona bir şey olursa elinden oyuncağı alınmış bir çocuğa dönerim. Bunu yük, eziyet kabul etmiyorum, Allah'ın bana bir ikramıdır. Belki Allah beni bunun yüzünden affedecek. Hiçbir zaman için 'of' bile demedim. Eşimi çok seviyorum." diye konuştu.

Hayat arkadaşının sağlığında müzik dinlemeyi çok sevdiğini ifade eden Gürer, şunları kaydetti:

"Osmanlı İmparatorluğu zamanında sinir ve ruh hastalıkları müzikle tedavi edilirdi. Hele hicaz makamı bu hastalar için çok muazzamdı. TRT radyoyu açarım, devamlı Türk sanat müziği çalıyor. Ona dinletirim. Çünkü sağlam olduğu zaman da Türk musikisini çok severdi. Kendisine ait radyosunu açıyorum, onla sanki sükun buluyor, rahatlıyor. Bu saatten sonra en büyük arzum Sevinç Hanım ölmesin, bu radyo da susmasın. Çok dindar bir hanımdı, hac ibadetine beraber gittik. Bazen açıp Kur'an da dinletiyorum. İlahileri dinletiyorum. Daha önceden bildiği ilahiler ona çok tesir ediyor."










 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler