Şeref Malkoç'dan Trabzonspor'a 2010-2011 kupası mesajı

 Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç memleketi Trabzon’da, Trabzonspor'un 2010-2011 yılında şikeyle çalınan kupasına dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şeref Malkoç'dan Trabzonspor'a 2010-2011 kupası mesajı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Trabzonspor’un 2010-2011 sezonuyla ilgili olarak kendilerine bir müracaat gelmesi halinde buna bakabileceklerini söyledi. 


Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Malkoç, kamu başdenetçiliği ile ilgili bilgi verdi. Konuyla ilgili TBMM'ye müracaat ettiklerini belirten Malkoç, “Kamu başdenetçiliği için TBMM’ye müracaat ettik. Süreç işledi oylama yapıldı ve başdenetçi seçildik. Vatandaş ile devlet arasında bir kurum. Köprü görevi görüyor” dedi.

Malkoç, anayasa değişikliğinin kurumu alakadar eden yönüyle ilgili sorulan soruya, “Anayasa değişikliği geçtiğinde bizim kurumu alakadar eden yönü şudur. Bizim kurumun denetleyemediği belli alanlar var. Bir tanesi yasama faaliyetleri, ikincisi yargı, bir diğeri de Cumhurbaşkanlığının tasarruflarıdır. Çünkü mevcut anayasaya göre sayın Cumhurbaşkanımızın vatana ihanet dışında bir suçtan yargılanması mümkün değil. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçen haliyle anayasa değişikliği referandumdan geçerse Cumhurbaşkanlığına cezai ve hukuki sorumluluk gelecek. Dolayısıyla Türkiye kamu denetçilerinin denetim kapsama alanına da girmiş olacak” dedi.

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonuyla ilgili bir müracaatta bulunulması yönüyle ilgili soruya ise Malkoç, “Bununla ilgili böyle olarak bir müracaat gelirse bakarız. Süre açısından uygun mu? Bir olayın üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçtiyse ya da mahkemeye intikal etmişse görev alanımızın dışında kalıyor. Ancak olayın üzerinden 6 yıl geçmiş mağduriyet devam ediyorsa o zaman bakarız. Yargıya intikal etmiş mi etmemiş mi. Yargıya intikal etmişse bizim görev alanımız dışında kalıyor” yanıtını verdi.

Malkoç, talimatlara uymayan kamu kuruluşlarıyla ilgili sorulan soruya ise, “2014 yılında kamu denetçiliği kurumunun kararlarına uyma oranı yüzde 22 idi. 2016 yılında bu yüzde 44 oldu. Bizim hedefimiz bunu 2017 yüzde 60-70 arasına çekmek. Avrupa ortalaması da yüzde 80. Yani birkaç sene sonra gelişmiş ülkelerin ortalamasını yakalamayı hedefliyoruz. Allah’ın izniyle bunu da tutturacağız” diye cevap verdi.
Konuşmaların ardından Başkan Turgut günün anısına Malkoç'a plaket takdim etti.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber