Sera Gölünde temizlik çalışmaları devam ediyor

Trabzon’un turizm bölgelerinde Sera Gölü’nde temizleme çalışmaları devam ediyor.

Sera Gölünde temizlik çalışmaları devam ediyor

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Sera Gölü’nde temizlik çalışmaları son sürat devam ediyor. Gölde 5 iş makinesi ve 12 kamyon olmak üzere toplam 17 araç çalışıyor. Sera Gölünde biriken sedimenti temizlemek için faaliyet gösteren araçlar, bugüne kadar yaklaşık 60 bin m3 malzeme temizledi. Geriye kalan 120 bin m3 malzemenin de yıl sonuna kadar temizlenmesi hedefleniyor.

Gelecek için önlem alınıyor

Sera gölünün yukarı havzasında gelen rusubatı tutmak üzere 5 adet tersip bendi yapıldı.

Taşkın zamanları ise önden gelen malzemeyi tutacak bir “Çökelti havuzu” için de çalışmalar kısa süre içerisinde DSİ tarafından başlayacak.

Turizmciler Derneği’nden Teşekkür

Sera Gölü’nde DSİ tarafından yapılan temizlik çalışmalarında sona doğru yaklaşılırken, Çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye gelen Sera Gölü Turizmciler Derneği üyeleri Hasan Yılmaz, Mehmet Altun, Sibel Özyurt, Murat Çörekçi ve Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufukcan, yöre halkı adına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber