"Sen Anlat Karadeniz'de Nefes neden alo 183'ü aramıyor?"

Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Sen Anlat Karadeniz dizisinin senaristine tavsiyede bulunduğunu açıkladı.

"Sen Anlat Karadeniz'de Nefes neden alo 183'ü aramıyor?"

Osman Sınav’ın yeni dizisi Sen Anlat Karadeniz’in çekimleri bir süredir Trabzon’da devam ediyor. Özellikle kadına şiddetin çok konuşulduğu ve üzerine çözümler üretilmeye çalışıldığı son günlerde dizideki bazı sahneler tepki toplarken Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin senaristi ile bir araya geldi.

Dizinin henüz yayına başlamadan önce fragmanlarında kadına şiddet vurgusunun yapıldığını söyleyen Kurt “ Dolayısıyla senaryıda kadına şiddet olması halinde devletin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapması gerekenler verilmelidir diye bir girişimimiz olmuştu.Onlar da ancak şimdi dönüş yaptılar ama bu geç bir dönüş oldu. Çekimler Trabzon’da yapıldığı için bizim müdahale etmemiz gerekiyor diye düşündüm. Kadın şiddete uğruyor ama polis, jandarma, Aile ve Sosyal Politikalar hiç devreye girmiyor. Yine şehrin muhtelif yerlerinde şiddet uygulanıyor, silahlar sıkılıyor falan ama sanki devlet buralarda hiç yokmuş gibi bir hava estiriliyor. Bu senaryonun eksikliğidir.” Diye konuştu.

Sen Anlat Karadeniz’in senaristi ile dizide dizide kadına şiddeti önleme konusunda ne tür mesajların verilebileceğini konuştuklarını belirten Kurt “ Kadına şiddet uygulandığı durumlarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve devletin ilgili birimleri devreye girer. Dizideki Nefes şiddete uğradığında niye Alo 183’ü aramıyor? Niye ilgili birimlerden yardım istemiyor? İstediğinde meslek elemanlarının müdahalesi dizide yer almalı. İşte bunlar neden yapılmıyor şeklinde bir çalışmamız oldu. Onlar da “Haklısınız” dediler. “Bu konuda bir çalışma yapılmalı” dedik. Kadık konukevi müdürümüz, ŞÖNİM müdürümüz hep birlikyte oturup verilen hizmetleri konuştuk. Verilen rakamları paylaştık. Şunlar yapılmalıdır diye paylaşımlarda bulunduk. “ ifadelerini kullandı
 
Günebakış

sen anlat karadeniz
sen anlat

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber