Selçuk Çebi: Amacım politikalara doğru yön vermek

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Selçuk Çebi Haber61’i ziyaret etti.

Selçuk Çebi: Amacım politikalara doğru yön vermek

Güreşte 3 kez dünya şampiyonluğu bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Daire Başkanlığı görevinden milletvekili adayı olmak için istifa eden Selçuk Çebi, Trabzon’da ziyaretlerini sürdürüyor.

Haber61’in konuğu olan AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Selçuk Çebi, Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Genel Müdür Ergun Hardaloğlu ile sohbet etti. Siyasi çalışmalarını anlatan Çebi, Türkiye’de sporun geliştirilmesi için daha fazla çalışılması gerektiğini ve bu nedenle aday olduğunu ifade etti. Bürokrasiye girdikten sonra ihtiyaçların çözümünü net şekilde gördüğünü aktaran Çebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Selçuk Çebi: Amacım politikalara doğru yön vermek

Geçtiğimiz seçimde aday adayı olup listeye giremeyenlerin bir anda ortadan kaybolduğuna hepimiz şahit olduk. Ben o zaman da sahadaydım ve yine aynı şeyi savunuyorum. Aday gösterilmesek bile adaymışız gibi sahada olmalı ve çalışmalıyız.

Kimisi gidiyor başka yerden aday oluyor. Yalnız şunu atlıyorlar. Ben buranın insanıyım, benim dönüp geleceğim yer burası ve siyaset yapacaksam Trabzon’a hizmet etmek zorundayım. Trabzon insanı yeri gelir lafı demesini, hesap sormasını iyi bilir.

Selçuk Çebi: Amacım politikalara doğru yön vermek

Benim hesabım gençlerin önünü açmak, geleceğe onların gücünü yansıtmak. Trabzon spor şehridir evet ancak spor şehrinden çok futbol şehridir. Buna çok değinilmez. Türkiye’de ve Trabzon’da sporu geliştirmek, yaygınlaştırmak, spor kültürünü Türkiye’nin her yerine yaymak amacındayız. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir ve benim en önemli derdim gençlerdir. Ben ülkemizin bayrağını gurur ve mutlulukla dalgalandırdım. Sıramı savdım. Şimdi sıra gençlerimizde. Onlara bu fırsatı sunmamız, onlara yol açmamız, destek olmamız gerekiyor. Avrupa’nın en büyük sıkıntısı bizim gençlerimiz ve bu nedenle gençlerimize sahip çıkmalıyız.

Önceden sporcuydum, sonradan bürokrasinin içine girdim. İşin mutfağında olunca nelerin eksik olduğunu, nelerin nasıl yapılabileceğini daha iyi görüyorsunuz. Şu anki durumumuz; ayakkabımız 35 numara, bizim ayağımız 45 numara ve biz uymayan ayakkabıyı giymeye çalışıyoruz. Siyasete girmemin nedeni de bu. Politikalara doğru yön vermek. Siyasetin içinde yer alan bir spor adamı olarak bütün çocuklarımıza ve ailelerimize dokunabiliriz. Allah bize makamların en güzelini şampiyonluğu nasip eyledi. İnşallah çocuklarımızı spor şevkiyle yetiştirip onlara bu altyapıyı kazandırırsak onların da bunları başaracağına şüphem yok. Ülkemizden daha fazla şampiyon sporcu çıkarmalıyız.

Selçuk Çebi: Amacım politikalara doğru yön vermek

Mesela benim 3 çocuğum var ama buna böyle bakmamalıyız. Bizim 80 milyon çocuğumuz var. Böyle yaklaşmalı ve politikalarımızı böyle yönetmeliyiz. Her aileye, her çocuğa ulaşmalıyız.

- Kendi çocuğum satranç oynuyor ve Trabzon'da birinci oldu. İşlerimin yoğunluğundan kendi çocuğumun sporcu lisansını çıkartmayı ihmal ettim ve 9 yaşındaki oğlum bana şöyle sitem etti: Baba herkesin çocuğuna kendi çocuğun gibi sahip çıkıyorsun yardımcı oluyorsun ama benim bir lisansımı çıkartmadın. Yeri geliyor kendi işimizden ailemizden çocuğumuzdan feragat etmek durumunda kalıyoruz.

Selçuk Çebi: Amacım politikalara doğru yön vermek

Selçuk Çebi: Amacım politikalara doğru yön vermek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber