Selahaddin Çebi'den 15 Temmuz mesajı: "Hainlere fırsat verilmedi"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'den 15 Temmuz mesajı.

Selahaddin Çebi'den 15 Temmuz mesajı: "Hainlere fırsat verilmedi"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir açıklama yaptı. 

HAİNLERE FIRSAT VERİLMEDİ

15 Temmuz gecesi FETÖ’nün hain darbe teşebbüsüyle Türkiye’yi terör örgütlerinin ve dış güçlerin eline teslim etmeyi hedeflediğini belirten Çebi, “Hedefleri doğrultusunda halkın silahını halka çeviren, demokrasiye ve cumhuriyetimize, aziz milletimizin üzerine kurşun yağdıran hainler devlet kurumlarının üzerine de bomba yağdırdılar. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir işareti ile milyonlar meydanlara indi, günlerce nöbette bekledi, 7’den 70’e aziz milletimiz Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda hainlere set oldu.” ifadelerine yer verdi. 

VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİLDİ

Çebi, şöyle devam etti: “Vatan sevgisi imandandır, anlayışı şehadete eren, vatanının bir çakıl taşını hainlere bırakmayan, tankların önüne yatan, F-16 uçaklarına kafa tutan aziz milletimiz hainlere karşı destansı bir mücadele vermiştir. Ülkemizin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne ve de en önemlisi milletin iradesine darbe yapma girişimine kalkan, sivil halkı devletin kendi kurşunu ile öldüren hainlerin yaptıkları hala zihinlerimizde tazeliğini korumaktadır.” 

KARA BİR LEKE

FETÖ'nün hain darbe girişimimin Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçtiğini kaydeden Çebi, “15 Temmuz ruhu; Çanakkale ruhudur, İstiklal Mücadelesi ruhudur. Aynı zamanda 15 Temmuz; milletin, millî iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz; hakkın batıla, adaletin zulme galibiyetidir. 15 Temmuz, elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demek; vatan aşkına ölümü göze almak demek; bayrak için, vatan için can vermek demektir. Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bu aziz bir olarak, beraber olarak, bütünleşerek düşmana, hainlere geçit vermemiştir. Aziz milletimiz, söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruatın olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir.” diye konuştu. 

ŞANLI MÜCADELE

Çebi şöyle devam etti: “Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar istikbalimiz yolunda çok büyük önem ifade etmektedir. Bu olağanüstü birlik ve beraberlik yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizleri kamçılayarak ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

DÖNÜM NOKTASI

15 Temmuz, tüm Türkiye'nin, milletimizin tüm fertlerinin, bizimle beraber dünyadaki tüm mazlumların zaferidir. İstiklal Harbi nasıl yeni bir dönemi başlatmışsa, 15 Temmuz da yeni kapılar aralamıştır. 15 Temmuz aynı zamanda tarihe bir kayıttır. O gece, bu vatan bölünmesin diye dua edenleri de, canını hiçe sayarak meydanlara koşanları da, FETÖ için destek olanları da, tanklara alkış tutanları da, cuntacıların yanında yer alanları da asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün hayırlara vesile olmasını dileyen Çebi sözlerini şu şekilde tamamladı: “ Tedavi için bulunduğu Ankara’da15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen teşkilat mensubumuz Sedat Kaplan ve tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehit yakınlarına başsağlığı, gazilere sağlık ve afiyet diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber