Şehitler Meydanı'nda 2. etap tamam

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı ikinci etap çalışmalarının tamamlandığı bildirdi. 

Şehitler Meydanı'nda 2. etap tamam

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada meydan projesinin birinci ve ikinci etaplarını tamamladıklarını ifade ederek, üçüncü etabın da gelecek yıl ihale edilerek yapımına başlanacağını belirtti.
Gümrükçüoğlu, yaptıkları çalışmalarla bölgeyi tarihi kimliğine kavuşturduklarını ederek, "Şehirler meydanları ile anılıyor, hele hele tarihi şehirler tarihi meydanları ile dünyaya hizmet verirler. Bu anlayışla şehrimizin de dar olan meydanlarını tarihteki genişliklerine kavuşturmaya gayret ettik. Bunun için birinci etap diye tabir ettiğimiz, 2010'da başladığımız 15 bin metrekarelik alanı Trabzonumuza kavuşturduk." açıklamasında bulundu. 
Parkın ikinci etabının 2014 yılında başladığını anımsatan Gümrükçüoğlu, projenin tarihi belediye binası, arkasındaki avlu ve alan, İskenderpaşa Camisi'nin ve İskenderpaşa'nın kabrinin ortaya çıkarılması, belediyeye ait tescilli binanın aslına uygun restore edilmesi ve tarihi çınarın yan tarafında bulunan, eski ismi ile Mola Oteli olan tarihi tescilli binanın restore edilmesini içerdiğini belirtti.
Trabzon Meydanı'nı tarihi kimliğine kavuşturma çalışmalarının üçüncü etapla tamamlanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, üçüncü etabın ise doğu tarafından limana bakan bölgenin projelendirilerek tamamlanacağını ve gelecek yıl ihalesi yapılarak Trabzon'a yakışır bir meydan yapacaklarını kaydetti. 

Gümrükçüoğlu, belediye binasının arka tarafına ilave mescit yaptıklarını da belirterek, şu ifadelere yer verdi:
"Mescide insanlarımızın, yaşlılarımızın yürüyen merdivenle inip çıkabilmesi, engellilerimizin asansörle inip çıkabilmesi, 750 kişilik mescidin İskenderpaşa Cami ile bir ve beraber namaz kılınacak hale getirilmesi, orada da abdest alma yerlerinin oluşturulması, hanımların çocuklarını emzirebileceği, altını değiştirebileceği alanların teessüs edileceği bir büyük kompleks oluşturduk. En önemli olanı da bu tarihi şehrin 1868'de kurulmuş belediyesinin binasının aslına uygun restore edilmesiydi. Bu oldukça meşakkatli devam etti. İlk ihale sonrasında yüklenicinin işi tamamlayamaması nedeniyle ikinci ihale yapıldı ve bugün o tarihi tescilli bina her şeyiyle kullanılabilir hale getirildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler