Şehit kaymakam Safitürk'ün hayali gerçek oluyor

Terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün hayalini gerçekleştirmek için başlatılan proje yarın hayata geçiyor.

Şehit kaymakam Safitürk'ün hayali gerçek oluyor
Haber61 Haber Servisi

Mardin'in Derik ilçesinde görevi başında haince şehit edilen Trabzonlu kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Mardinli çocuklara Trabzonspor maçını izletmek için verdiği söz gerçek oluyor. 

Koyu bir Trabzonspor taraftarı olan ve görev yaptığı Mardin'de Trabzonspor'u tanıtmak ve sevdirmek için çeşitli etkinlikler yapan şehit kaymakam Safitürk'ün hayalini gerçekleştirmek üzere yarın Mardinli çocuklar Trabzonspor maçını seyretmek için Trabzon'a geliyor. 

Projenin Trabzon sorumlusu Ahmet Külekçi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde tanıtım toplantısı düzenledi. 

Şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün hayalini gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyleyen Ahmet Külekçi, "Şehit kaykamamımız fanatik Trabzonspor taraftarıydı. Görev yaptığı Derik'te çocuklar, gençler ve STK'lar ile kendi aralarında müsabakalar düzenliyordu. Şehit olmadan önce Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı'na Mardinli çocuklara Trabzonspor maçını izleteceğine söz verdiği bir mektup yazmış. Şehit kaymakamımızın vasiyetini yerine getirmek için bu projeyi başlattık" dedi. 

MARDİNLİ ÇOCUKLAR SEROMONİDE OLACAK

Şehit kaymakam Safitürk'ün yarım kalan hayalini gerçekleştirmek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan büyük destek gördüklerini ve harekete geçtiklerini dile getiren Külekçi, "Yarım akşam 150 öğrencimiz Mardin'den gelecek ve onları 3 gün ağırlayacağız. Şehit kaymakamımızın eşi, oğlu ve babası da katılacak. Yine Mardin'den gelecek olan kaymakamlarımız, misafirlerimiz olacak. Yarın 21'de Trabzon'da olacaklar ve onları Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde karşılayacağız. Bakanımız Süleyman Soylu da katılacak. 29 Nisan cuma günü düzenlenen kahvaltılı programın ardından misafirlerimize Trabzon'u gezdireceğiz. Mardin'de deniz olmadığı için çocuklarımızın denizle buluşmasını istiyoruz. O nedenle öğleden sonra 2 saatlik bir mavi tur olacak ve çocuklarımız denizle buluşacak. Akşam da Trabzonspor-Gençlerbirliği karşılaşmasını izleyecekler. Hatta seromonide Mardinden gelen çocuklarımız yer alacak. Gençlerbirliği de projemize destek vermek amacıyla çocuklarımıza forma hediye edeceğini açıkladı. Pazar günü de misafirlerimize Uzungöl ziyareti yaptıracağız. 1 Mayıs'ta da misafirlerimizi Mardin'e uğurlayacağız. Bu projenin devamı olarak da Trabzon'da Mardin'e ziyaretlerimiz olacak. Trabzon ile Mardin arasında bir dostluk köprüsü kurmak, Karadeniz ile doğu illeri arasındaki soğukluğu ortadan kaldırmak için bu proje bir başlangıç olacak. Şehit kaymakam Safitük'ün hayalinin gerçekleşmesinde katkısı bulunan, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum." diye konuştu.  



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber