Şehit Kaymakam Safitürk adına ilkokul açıldı

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına yapılan ilkokul açıldı.

Şehit Kaymakam Safitürk adına ilkokul açıldı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’un Sürmene  ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk İlköğretim Okulu açılışı, Hasan Tahsin Kırali Lisesi, ve Sürmene Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Temel Atma töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile yapıldı.


Yapılan Açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanısıra, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AK parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Of Belediye Başkanı Salih Sarııalioğlu, Sanatçı Yusuf Güney ve vatandaşlar katıldı.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “devletimizden aldığımız yardımlarla belediyemizi makine parkını yeniledik. Soğuk hava deposu yaptırdık halı ve sosyal tesis yaptık. Yürüyüş yolu ve oyun parkları yaptırdık. Sanatsal altyapısı ile birlikte yol yaptık. Sosyal belediyecilik bağlamında asker ailelerinin yanısıra okullarımıza yardımlarda bulundu. Öğretmenevini yaptırdık. Kamu Kurum ve kurumlarımızın yaptığı yatırımlarımız da var. Yüzme havuzumuzun temelini atacağız. Heyelan oluşa bölgelerde ve Devlet hastanemiz bölgesinde fore kazık çalışması yapıldı. Bunları Sayın Bakamın sizlerin sayesinde yaptık. Diğer yapacağımız projelerde de yardımlarınızı bekliyoruz. Tarih sahnesin çıktığımız günden beri büyük mücadeleler verdik." dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Burada olmaktan çok mutluluk duydum yapıan bu okulun milletimize ve Sürmene’mize hayırlı olmasını diliyorum. Zonguldak vekili dahi olsam Sürmeneliyim. Trabzonluyum, Burada doğdum. Her yaz aranızdaydım. Şimdi ise fırsat buldukça geliyorum. Her zaman yanınızdayım” dedi.

Yücel Yavuz, “hayırlı olmasını diliyorum. Başkan Kaymakam Safitürk olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Güvenlik kuvvetlerimize devlet ve özel temsilcilerimize Allah’tan kuvvet yar yardımcı olmasını diliyorum.” dedi.

Törende yaptığı konuşmasına dedesinin Sürmene ile ilgili anlattıklarından bahsederek başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi;
“Trabzon’da irili ufaklı hizmetlerimiz oldu. Sürmene’ye yaptığımız hizmetler ayrı bir haz verdi. Bu okulu hep şöyle tasarladık Bizim şehrimiz insanlarımız kahraman asiller. Dün 3 bin300 fidanımıza Gaziantep merkezimizden Afrin’e gönderdik. Onlara dedim ki: Televizyon kamera ajans almadık. Onlarla helalleşmek istedik. Eğer biz bu topraklar hür ve özgürsek bugün ay yıldızlı bayrağımız şu semalarda onurlu dalgalanıyorsa eğer ezanı Muhammedi 5 vakit Allahu Ekber diye semalarla buluşuyorsa biz bunu Çanakkale’de evladını anasını babasını yavuklusunu aşkını düşünmeden bu toprakların evet namert postalı değmesin diyen şehadeti göze almışlar yüzünden bu topraklarda hür ve özgürüz. Bilin ki adını sanını bilmediğimi milyonlara insanımız Çanakkale’de mezarlara gidip dualar ediyorsa o büyük anlayışı o gün orada yaşatan insanlar sayesindedir. İşte sizlerde tarihin en büyük seferine çıkıyorsunuz. Bu sefer namusunuz için yapılan bir seferdir. Asil milletimizin her ferdinin merhameti için yapılan bir seferdir. 100 yıl önce bu anlamı kendi ruhunda kendi zihninde taşıyanlar bize şu çocuklarımıza güzel bir gelecek emanet ettiler.
 
Biz asaletin doruğunda olan Sürmeneliler 3,5 milyon insan bizim kapılarımıza kadınların tecavüze uğradıkları için geldiler. Onlarla yüz yıllarca aynı kıbleye döndük. Halay çektik oyun oynadık. ABD, Avrupa bizden biz nerde başkalaşalım soyumuzu unutalım merhametimizi unutalım, dünümüzü unutalım, yarınımızı unutalım istiyorlar. Anamızı, babamızı, geleneğimizi atamızı unutmayacağız. Bize bırakılan emanetleri de unutmayacağız. Biz bugün dünyaya merhametin komşuluğun insanlığın ne olduğunu öğretmeye çalışıyoruz.

MÜJDEYİ VERDİ

Bir evladınız olarak söylüyorum Bu okulun ismini verdiğiniz ticaret için kaymakam değildi. Bu ülke ona görev verdi. Orada ismine bakmadan, siyasi düşüncesine bakmadan bu topraklara aydınlık gençler yetiştir dedi. Biz sofu oğluyuz. O da Sofuoğlu, Zeytin fabrikası kurdu. Her yolu asfaltladı dara düşenin Muhammet Safitürk evladı kardeşi oldu. O asaletli insan kalleşçe şehit edildi. Defalarca oraya gittik. Küsmedik. Bizim mesajımız kardeşlikledir. İlimledir, okuladır. Ve bunu devam ettireceğiz. Bize biz görev verdiniz. Bu görevle ilk olarak çalışma bakanı olduk. Bu okul Çalışma bakanlığımızın ürünüdür. Mimariye dikkat etmemiz lazım. İçişleri Bakanlığı zamanında koca koca binalar yaptırmadım. Memleketimizin her yerine okul yapalım. Her birini yerel mimaride yapmaya çalışıyoruz. Bizim doğamızla, bizim hasretlerimizle, güzelliklerimizle yapmaya çalıştık ve yapmaya deva edeceğiz. Sözünü aldık inşallah Sürmene’nin sosyal bilimler Lisesi de yapılacak. Spor sahasının yenilenmesi ve burada daha güzel hizmetleri gerçekleştireceğiz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber