Şehit İsmail Çil Trabzon'a geldi

Şırnak'ta yaralanan Kaldırıldığı GATA'da şehit olan İsmail Çil Trabzon'a getirildi.

Şehit İsmail Çil Trabzon'a geldi

Şırnak'taki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan Piyade Er İsmail Çil'in memleketi Trabzon'a getirildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesi Hisar Tank Taburu’na yaklaşık 4 gün önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybeden Trabzonlu er İsmail Çil'in cenazesi askeri uçakla bu akşam saatlerinde Trabzon'a getirildi. 

Askeri uçakla Ankara'dan Trabzon'a getirilen cenazeyi Trabzon Havalimanı'nda Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Taziyeleri kabul eden şehit babası Afan Çil'in güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, cenaze daha sonra buradan konvoy eşliğinde karayolu ile memleketi Arsin ilçesine götürüldü. Şehit askerin cenazesi yarın Arsin Merkez Ulu Camii'de öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Örnekköy mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Öte yandan şehidin evi bayraklarla süslenirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir taziye çadırı kuruldu. 





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber