Şehit ateşi Bayburt'a düştü!

Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla saldırısında şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun Bayburt’taki baba evinde ateş düştü.

Şehit ateşi Bayburt'a düştü!
Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla saldırısında şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun Bayburt’taki baba evinde ateş düştü.

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na, PKK’lılar tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Bayburtlu Jandarma Astsubay Üst Çavuş Halil Türkoğlu’nun cenazesi, öğle saatlerinde askeri helikopterle memleketi Bayburt’ta getirildi ve Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

8 yıldır görev yapan Astsubay Üstçavuş Türkoğlu’nun şehit olduğu haberi Kaleardı Mahallesi’nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Türkoğlu ailesi, Türk bayraklarıyla donatılan evde, acılı baba Mustafa Türkoğlu ve dayı Fikri Yangöz de Süleymaniye Cami'nde taziyeleri kabul etti.  Şehit Türkoğlu’un cenazesi yarın öğle namazı sonrası Merkez Yakudiye Camii’nde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verilecek.

TÖRÖRLE MÜCADELE İÇİN SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI

Bu arada, şehit Astsubay Üstçavuş Türkoğlu'nun 14 Mart günü kendisine ait sosyal paylaşım sitesindeki hesabından terörle mücadele konusunda bir dizi paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı. 7 silah arkadaşının yanında şehit olduğunu dile getiren Türkoğlu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Hepimiz üzülüyoruz ki bir Jandarma Astsubayı olarak ben terörle mücadelede birinci saftayım. Evet, 18 Şubat'ta haince patlatılan ve 7 şehit verdiğimiz Diyarbakır Mermer Karakolundayım. Barut kokusunu bilirim, kurşun sesini de... Emsallerim daha KPSS'ye hazırlanıyor ve ben 4'üncü tayin yerindeyim. Mevzubahis VATAN be kardeşim, gerisinin teferruat olduğunu hep beraber yürekten söylemedik mi? Ankara’nın zemheri soğuğunda yürek yakan ve haince bir saldırı oldu. Ağlayalım hep beraber, ne yapabiliriz diye düşünelim ve bir daha olmaması için çaba sarf edelim. Gönül bunu ister fakat memleketimdeki insanların duyarsızlığına üzülüyorum. Ankara’da bomba patladı. Evet bu bir hüsran. Günahsız insanlar öldü. Bu çok büyük bir kayıp ama sanki böyle bir şey beklermiş gibi birden herkes tek ağız olup, 'Devlet suçludur' demeye başladı. PKK denen kansız hain topluluğu burada, 500 metre yakınımda 7 silah arkadaşımı şehit etti. Bırakın devleti suçlamayı, en büyük istihbarat kişinin kendidir. Millet olarak başımız sağ olsun. Hiç bir dilde, hiç bir sözlükte bu acıyı anlatacak harf dahi yok. Umarım bu son olur. El ele verirsek ellere karşı dik dururuz.... Üstçavuş H.T” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber