Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon Bekliyor

Trabzon Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hafif Raylı Sistemin Bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon Bekliyor

Haber61 – Haber Servisi – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de yaptığı ziyaretler sonrasında bugün Trabzon’a gelmesi heyecan yarattı.


Ziyaretleri kapsamında birçok projeyi de yerinde inceleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Trabzon halkının şehir için hayati önem taşıyan bir isteği var. Vatandaşlar, yaşanan ulaşım sıkıntısını kalıcı olarak çözüleceğine inandıkları ve yıllar öncesinde fizibilite çalışması yapılmasına karşın uzun süre gündemden kalkan Hafif Raylı Sistemin bir an önce şehre kazandırılmasını bekliyor.

ULAŞIM SIKINTISI

Trabzon’da yaşanan ulaşım sıkıntısı gözle görülür bir hal alırken vatandaşların bir noktadan diğerine ulaşması son dönemde şehir genelinde etkili olan yoğun trafikle birlikte iyice içinden çıkılamaz bir hal aldı. Beşikdüzü ilçesinde yaşanan vatandaşların Yomra İlçesindeki Trabzon Adliyesine ve Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaşmaları saatlerini alıyor. Toplu taşıma konusunda da sıkıntıların yaşandığı Trabzon’da, vatandaşların trafik derdi yaşamadan daha hızlı ve kaliteli bir şekilde gidecekleri yere ulaşmasını sağlamak için Hafif Raylı Sistem’in artık çok elzem ve kaçınılmaz olduğu görülüyor.

AKYAZI STADI VE ŞEHİR HASTANESİ

Trabzon’da geçtiğimiz sezon faaliyete başlayan Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadı’nda oynanan maçların sonrasında yaşanan yoğunluk herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu alanda yapılması planlanan Şehir Hastanesi’nin de eklenmesi ile bu yoğunluk dada da artacak.

2019 YILSONU DENİYOR AMA…

Ön fizibilite çalışmalarına çok uzun yıllar önce başlanan, daha sonra gündemden kalkan hafif raylı sistemde çok yakın bir zaman önce yeniden
projelendirme yapıldı ve güzergahları belirlendi. Bu kadar önemli bir proje için çalışmalar henüz başlamazken projenin 2019 Yılsonuna yetiştirilmesi için çalışılacağı bilgisi verilmişti. Ancak, ikna edici ve somut bir çalışma içerisine girilmemesi bu proje yine askıya alınır mı? sorularının sorulmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber