Şanlıurfa’dan Trabzon’a “Biz Anadoluyuz”

“Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa’dan Trabzon’a kardeşilik köprüsü.

Şanlıurfa’dan Trabzon’a “Biz Anadoluyuz”

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında 26 Ekim tarihinde Şanlıurfa’dan Trabzon’a gelen ilk kafile ile ilgili ön hazırlık toplantısı  Valimiz Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

 
“Biz Anadoluyuz” projesinin iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulmasını sağlayacağını ifade eden Vali Yücel Yavuz  “İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulanan proje terörle mücadelenin önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Proje kardeşlik ruhunun gelişmesini sağlayarak Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki çocuklarımızın, gençlerimizin değişik illlere götürülerek  terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını, eşleştirilen iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasını amaçlıyor. Biz Anadoluyuz projesi  Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve  altı 50 bin öğrencimizin ükemizin farklı  illerine ziyaret etmeleri sağlanacak" dedi.

Şanlıurfa’dan Trabzon’a “Biz Anadoluyuz”
 
ŞANLIURFA’DAN TRABZON’A “BIZ ANADOLUYUZ”
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen çocukların ülkemizin kültürel değerlerini tanıması bakımından  projenin  çok önemli olduğunu ifade eden Vali Yavuz "Proje kapsamında Şanlıurfa ile ilimiz eşleştirildi. Projenin 180 günlük eylem planında Şanlıurfa’dan ilimize toplamda 3500 öğrencimizin gelmesi planlanmaktadır.  Şanlıurfa Valiliği tarafından belirlenen ilk kafileyi yarın İçişleri Bakanımız   Sayın Süleyman Soylu ile Trabzon Havalimanı’nda karşılayacağız. Proje ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemli .Böyle güzel bir projede biz Trabzon olarak en iyisini yapmalıyız .Herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için  önceden her türlü tedbiri alacağız..” dedi.

Şanlıurfa’dan Trabzon’a “Biz Anadoluyuz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber