Sanatevi o heykelle onure etti

Geçen yıl sonunda 3 ülkenin katıldığı 7. Uluslararası Sanat Günleri organizasyonuna ve Trabzon Sanatevi’ne destek veren kurum, kuruluş ve kişiler unutulmadı. Özel olarak tasarlanan ‘sanat günleri heykelciği’ ile onure edildiler.    Trabzon Sanatevi Başkan

Sanatevi o heykelle onure etti
Geçen yıl sonunda 3 ülkenin katıldığı 7. Uluslararası Sanat Günleri organizasyonuna ve Trabzon Sanatevi’ne destek veren kurum, kuruluş ve kişiler unutulmadı. Özel olarak tasarlanan ‘sanat günleri heykelciği’ ile onure edildiler. 
 
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve Sanatevi Yürütme Kurulu Üyesi Kenan Atalay sanat günlerine ve sanatevine destek veren Zorlu Gran Otel İşletme Sorumlusu Ali Şahin’e teşekkür ederek heykelciği takdim ettiler. Şahin, “Büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Trabzon’da Zorlu Grand Otel bu kent için üzerine ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırdır” dedi. 
ers-003.jpg
 
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ise, “Özde Trabzon Sanatevi’ne genelde Trabzon’un kültür sanat hayatına destek verecek kurum ve kuruluşlara her zaman ihtiyaç duymaktayız. Kültür Sanat alt yapısı zengin olan Trabzon’da yaşayan sanat hayatının daha da güçlenmesi anlamında önemli adımlardan bir tanesidir. Bu anlamda Zorlu Grand’ın gelen misafirlerin konuk edilmeleri anlamında önemli bir misyon üstlendiğini söyleyebilirim” diyerek konuştu.
 
s-006.jpg
 
Heykelin ne anlama geldiğini Taç şu şekilde yorumladı; “Heykel kültürümüzü yansıtan bir çalışmadır. Alt kaidesi mısır öğütme değirmeninini sembolize ediyor. Üzerindeki sırt sırta vermiş bir kadın ve erkek figürü yardımlaşmayı ve dayanışmayı göstermektedir. Kadının duruşu Anadolu kültüründeki verimliliği, erkeğin duruşu bilgeliği simgelemektedir”
 

Taç ayrıca, “Bu güzel heykelciğin tasarımı ressam-heykel traş Hasan Fehmi Hızal’a aittir. Kendisine emeklerinden teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber