Şalpazarı'nın MYO hayali gerçek oldu

Şalpazarı MYO’nun Trabzon Üniversitesi’ne devri gerçekleşti.

Şalpazarı'nın MYO hayali gerçek oldu

Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’nun(MYO) Trabzon Üniversitesi’ne devir teslimi gerçekleşti. Şalpazarı MYO binası toplantı salonunda gerçekleşen devir teslim törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Emin AŞIKKUTLU, Şalpazarı Kaymakamı Uğur ÜNSAL, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki ÇABUK, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik KURUKIZ, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ömer ÖZDİN akademisyenler, muhtarlar ve birçok davetli katıldı.

ARSA BİZDEN BİNA SENDEN DEDİK

Devir teslim töreninde konuşan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik KURUKIZ, Şalpazarı Meslek Yüksekokulunun ilçeye kazandırılmasında büyük emek ve gayret sarf eden AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih CORA’ya teşekkür etti. KURUKIZ, “Biz göreve geldiğimizde vatandaşlar bize ‘Şalpazarı’na yüksekokul getir yeter.’ dediler. Elimizden geldiğince mücadele verdik. Şalpazarı’nın Yüksek Okul Sevdasını Hilmi Başkanımıza ilettik. ‘Arsa bizden, bina senden.’ dedik. O da bizi kırmadı. İnşallah okulumuzu yurda da kavuşturacağız. Bize her şartta desteğini veren Sayın Vekilimiz Salih CORA’ya ve Hilmi TÜRKMEN Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Şalpazarı Kaymakamı Uğur ÜNSAL da üniversitenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

MUHTEŞEM BİR BİNA YAPILDI

muhteşem bir bina yapıldı.” diyen Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin AŞIKKUTLU, “Bu konuda katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu binanın burada vücut bulmasına zemin hazırlayan değerli Refik Başkanımıza ve bu muhteşem binayı inşa etmeye vesile olan, maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve esirgemeyeceğine dair bize söz veren Hilmi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Vekilimiz Salih CORA’ya üniversitemizin genel ve özel sorunları konusunda göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı özel olarak teşekkür ediyorum. Ne zaman kendisini arasak telefonu 3. kez çalışında kesin olarak bize cevap verir. Onların desteği ile bugün üniversitemize harika bir eserin devri gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

YURT EKSİKLİĞİNİ DE ÇÖZECEĞİZ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN sözlerine okulun arsasını bağışlamış olan Refik KURUKIZ’a ve sonra emeği geçen başta milletvekili Salih CORA olmak üzere herkese teşekkür ederek başladı. Türkmen, “Hep hayaldi Şalpazarı’nda bir Yüksek Okul ama bugüne nasip oldu. Bu eserler yeni Türkiye’nin eserleridir. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ve nereden nereye geldiğinin en güzel örneklerindendir. Bu esere kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okulun arsasını Sayın Refik Başkanım bağışladı. Biz de bu güzel eseri ortaya çıkardık. Okulumuzun bugünlere gelmesine yardımcı olan Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Burada yapılacak eğitim hizmetinin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Vekilimiz Salih CORA binanın YÖK tarafından onaylanmasında çok büyük bir gayret gösterdi. Çok samimi bir çaba sarf etti. Güzel şehrimize hizmet konusunda gecesini gündüzüne katıyor. Bir Ağasarlı olarak Sayın Vekilimizi yürekten tebrik ediyorum. Okulumuzun daha ileri seviyeye gelmesi için bir eksiği yurttur. Şalpazarı’nın güvenli bir liman olması adına bu eksiği de inşallah çözeceğiz.” dedi.

ŞALPAZARI SEVDASINA KAVUŞTU

Milletvekili CORA, Şalpazarı’nda üniversitenin bir sevda olduğunu ve ilçenin bu sevdasına kavuştuğunu ifade etti. Milletvekili CORA, şunları söyledi:

“Şalpazarı’na ne zaman geldiysek üniversite birinci mesele haline gelmiştir. Üniversite adeta Şalpazarı‘nın bir sevdasıydı. Bugün Şalpazarı sevdasına kavuşmuş oldu, üniversitesine kavuşmuş oldu. Bu güzel eseri hep birlikte gerçekleştirdik. Üniversitenin bu aşamaya gelmesinde önemli bir mücadele ortaya konuldu. Önce bu konu reddedildi, daha sonra büyük gayret göstererek olumlu sonuçlandırdık. Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen bey olmasaydı bugün hâlâ Şalpazarı üniversitesine kavuşmamış olacaktı. Büyük bir yatırım, büyük bir imkan buraya seferber etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ve nihayetinde bugün binamızın Trabzon Üniversitesi’ne devir teslimini gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize yurt imkânı ve burs imkânı sağladığımız zaman inanıyorum ki bu binamız sessiz kalmayacaktır. Şalpazarı öğrencilerimizle şenlenecek, zaman içerisinde öğrenci sayısını da artıracaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler