Salih Cora’dan fındık fiyatı açıklaması: Her zaman üreticin yanında yer aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatını açıklaması sonrası Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan açıklama geldi.

Salih Cora’dan fındık fiyatı açıklaması: Her zaman üreticin yanında yer aldık

Haber61 - Haber Servisi 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatını 14 TL olarak açıklamasının ardından yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirmelerde bulundu.

Cora, her zaman üreticimizin yanında olduk dedi ve “AK Parti Karadeniz Milletvekilleri olarak bir araya gelip oluşturduğumuz Fındık Çalışma Grubumuzun gayretleri sonucunda bugün Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan fındık üreticilerimize müjde verdi. “ ifadelerini kullandı.

Salih Cora açıklamasında “Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan,''TMO ile 1 Kasım'dan itibaren levant kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu ise 14,5 liradan almaya başlıyoruz. Kayıtlı fındık alımlarında 2 TL destek ödemesi yapıyoruz. “ Bu şekilde üreticimizin elindeki fındık 16-16.5 Tl ye değere yükselmektedir.Ayrıca FİSKOBİRLİK'e destek verilecek ve bu kurumunda üretici lehine faaliyetleri artırılacaktır.

En baştan itibaren şunu söyledik.Biz her zaman fındık ücretimizin yanında yer aldık.Şuana kadar üreticimize doğrudan 7.5 milyar TL destekleme yaptık.TMO yu devreye soktuk.Alan bazlı destekleme yaptık.Bir sorun varsa bu sorunu hükümetimizle konuşup çözüme kavuşturacağız.Laf değil iş üretelim dedik.Haksız saldırılara amansız eleştirilere maruz kaldık .Bu kapsamda söylenenlere değil işimizi odaklandık.Çok şükür şimdi üreticimize güzel bir haber veriyoruz.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgemize ve fındık üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun.” İfadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber