Salih Cora: "Ulaştırmada AK Parti'nin Eline kimse su dökemez"

Milletvekili Cora, "Tarihi yatırımları, büyük projeleri gerçekleştirdik." dedi ve vurguladı; "Ulaştırmada AK Parti'nin Eline kimse su dökemez"

Salih Cora: "Ulaştırmada AK Parti'nin Eline kimse su dökemez"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı.

Görüşmelerde söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti döneminde ulaşımda devrim yapılarak tarihi yatırımların, büyük projelerin, enlerin ve ilklerin gerçekleştiğini vurguladı.

Salih Cora:

BİZ YAPARKEN SİZ İTİRAZ ETTİNİZ AMA DURDURAMADINIZ

Yapılan binlerce yatırıma muhalefetin her defasında karşı çıktığını belirten Cora, "AK Parti Marmaray'ı yaptı, Avrasya'yı yaptı; havalimanlarını 56'ya çıkardık; hızlı tren hatları yaptık, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hatlarını tamamladık; 1915 Çanakkale Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, yine aynı şekilde Kömürhan Köprüsü'nü ve yine baktığımızda, ilk iktidara geldiğimiz yıllarda Bolu Tüneli'ni açtık, Çankırı Ilgaz Tüneli'ni, Malatya Erkenek Tüneli'ni, Artvin Cankurtaran Tüneli'ni, Rize Ovit, İzmir Sabuncubeli Tüneli'ni tamamladık, Zigana Tüneli'ni yapıyoruz, açılmak üzeredir; 6 bin kilometre duble yolu 28 bin kilometre duble yola çıkardık, İzmir-İstanbul Otoyolu'nu, Karadeniz Sahil Yolu'nu, bunlar hep bizim dönemimizde yapıldı; yine Adıyaman Nissibi Köprüsü'nü, Elâzığ Ağın Karamağara Köprüsü'nü hakikaten sembollük, fotoğraflık yatırımlar olarak değerlendiriyoruz. Bu modern bölünmüş yolları, demir yollarının yenilenmesini tabii ki bütün vatandaşlarımız görüyor, çok yakın bir şekilde bu hizmetlerden istifade ediyor. Dünyanın 3. deniz dolgulu havalimanını, Ordu-Giresun Havalimanı'nı yaptık, aynı şekilde şimdi Rize-Artvin Havalimanı tamamlanmak üzere. Tabii, biz bunları yaparken bunların hepsine sizler sözde karşı çıkmadınız, tam da karşısında durdunuz, bu yatırımların hepsinin karşısına dikildiniz, eylemler yaptınız, davalar açtınız, itiraz ettiniz ama durduramadınız." dedi.

Salih Cora:

VATANDAŞIN KARŞISINDA ÇARESİZ KALIYORSUNUZ

Muhalefetin vatandaşın karşısına çıktığı zaman çaresiz kaldığına dikkat çeken Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: "AK Parti döneminde 'Herkes konuşur, AK Parti yapar.' misali AK Parti büyük yatırımlar yaptı bu yatırımları milletimizin emrine amade eyledi. Muhalefet partisi milletvekilleri olarak sizler seçmenin karşısına çıkıyorsunuz. AK Parti'nin 20 yılda yaptığı hizmetleri eleştiriyorsunuz. Yatırımlara karşı çıkıyorsunuz. Ama milletimiz yapılan yatırımları, devasa eserleri çok net görüyor. Siz AK Parti'nin yaptığı eserleri karalasınız da milletimiz istifa ettiği bu hizmetlerden memnuniyetini her yerde dile getiriyor. İşte aşamadığınız eşik burası zaten. Siz de en çok bundan rahatsız oluyorsunuz. Seçmenin size bu şekilde yaklaşımına cevap veremiyorsunuz, çaresiz kalıyorsunuz."

Salih Cora:

İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANINDIR

Vatandaşların ulaştırma alanında atılan dev adımlardan büyük memnuniyet duyduğunun, teveccüh gösterdiğinin altını çizen Cora, muhalefetin bundan rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Yapılan anketlerde AK Parti'ye oy veren seçmenin %30'luk kısmının ulaştırma yatırımlarındaki başarısından dolayı AK Parti'yi tercih ettiğini belirten Cora, muhalefete "Elbette bundan rahatsız olursunuz, bu nedenle sizi çok iyi anlıyoruz ama şunu söyleyeyim: Vatandaş da sizi çok iyi tanıyor, iş bilenin, kılıç kuşananındır; bunları kimin yapacağını, kimin yapamayacağını çok iyi değerlendiriyor, bunun için 20 yıldır AK Parti'yi iktidarda tutuyor. Bugün biz 20. bütçesini yapan başka iktidar yoktur." diyerek sözlerini tamamladı.

Salih Cora:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber