Salih Cora: "İdama İlk imzayı..."

Salih Cora İdam yasasına ilk imzayı atan vekil olmak istediğini söyledi.

Salih Cora: "İdama İlk imzayı..."
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, "İdam yasası hazırlandığında ona ilk imzayı atan milletvekili olmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Cora, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin varlığına kasteden 15 Temmuz kalkışmasına yönelik tepkinin hiç azalmadan devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin darbelere "hayır" dediğini anımsattı.

Trabzon'un milli iradeye sahip çıktığını ve Pensilvanya'daki deccalin cellatlarının zulmüne "dur" dediğini vurgulayan Cora, ilk günden beri meydanları dolduran hemşehrilerine teşekkür etti.

Cora, Türkiye'nin darbeye net bir tavırla karşı çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Günlerdir meydanları tıka basa niye dolduruyoruz? Çünkü kucağında çocuğuyla ülke ararken ayağına çelme takılmasını istemeyen anneler meydanlarda. Bir ülkeden başka bir ülkeye giderken denizde boğularak evladının cesedini kıyıdan almak istemeyen babalar meydanlarda. Ben meydanlarda, Hazreti Ali gibi korkusuz AK Partilileri görüyorum. Ben meydanlarda Kürşat gibi yürekli ülkücüleri görüyorum. Ben meydanlarda Nazım gibi demokratları görüyorum. Allah'ın izniyle, milletimizin iradesi, Başkomutanımızın dirayeti ve meydanların cesareti ile beraber darbeyi püskürtmüş durumdayız ama köklerini kazıyana kadar meydanları terk etmeyeceğiz."

"Eğer doğru adımları atmazsak, bu meydanda kıyamda durmaya devam etmezsek, bu darbe bir başka darbe yapılana kadar engellenmiştir." değerlendirmesinde bulunan Cora, onun için meydanların boş bırakılmaması ve tetikte olunması gerektiğini belirtti.

Cora, Yunan askerlerinin Ankara'ya geldiklerinde Meclis'e dokunmadıklarını ancak bu hainlerin milletin Meclis'ine dokunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bunları tek tek topluyoruz, her biri tek tek yargıya teslim ediliyor. 308 şehidimizin annesinin, babasının gözyaşını nasıl dindireceğiz? Sayın Cumhurbaşkanımız, 'eğer idam önüme gelirse ben onu onaylamaya hazırım' dedi. Ben de diyorum ki o idam yasası hazırlandığında ona ilk imzayı atan milletvekili olmak istiyorum. Onları affetmeyeceğiz, onları affedenin yüreği kurusun."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber