Salih Cora: ‘FETÖ iş adamlarına kumpas kurdu!’’

Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerde vatanına, milletine bağlı iş adamlarına FETÖ tarafından kumpas kurulara iş dünyasından devre dışı bırakıldığını söyledi.

Salih Cora: ‘FETÖ iş adamlarına kumpas kurdu!’’

Trabzon Milletvekili Salih Cora  CHP tarafından geçmiş dönemlerde FETÖ mensuplarına usulsüz bir şekilde verildiği iddia edilen kamu ihalelerinin araştırılmasına dair verilen önerge hakkında söz aldı.


TBMM Genel Kurulunda, CHP Grubunun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına usulsüz şekilde verildiği iddia edilen kamu ihalelerinin araştırılmasına ilişkin önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi. 

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, kabul edilmeyen öneri hakkında konuşma yaptı. 

AK Partili Salih Cora konuşmasında, ‘’On üç yıl avukatlık yapmış birisi olarak şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki, bu önergeyle alakalı olarak da bildirmek istiyorum ki geçmişte birçok iş adamı, vatanına, milletine, devletine bağlı iş adamı, vergisini düzenli ödeyen iş adamları geçmişte çok çeşitli iddialarla, iftiralarla, kumpaslarla, tamamen iş dünyasında devre dışı bırakılmaları amacıyla, haklarında usulsüz dinlemelerle, birbirini tanımayan sanıkların bir araya getirilmesiyle, sahte delillerle beraber kendilerine kumpas kurularak yargılamalar yapılmış ve bu yargılamalar sonucunda da o iş adamları devre dışı bırakılıp örgüt elemanlarının önünün açıldığı bir hukuki gerçektir.’’ ifadelerini kullandı.

Bu davalarla ilgili olarak yer yer yargılamaların yenilendiğini ifade eden Cora, ‘’Şu anda bu davalarla alakalı olarak da mağdur olan vatandaşlar, iş adamları kendileri bizzat başvuruda bulunarak yargılamanın yenilenmesi yoluyla ülkemizin çeşitli mahkemelerinde, çeşitli illerde davalar açmak suretiyle mağduriyetlerini ortaya koymakta, kendilerine bu kumpası kuranlarla ilgili olarak süreci başlatmış durumdadırlar.’’ dedi.

FETÖ ile bağlantısı bulunanların kamu ihalelerinden men edildiğini belirten Cora, ‘’Biz de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hem 678 sayılı KHK hem 684 sayılı KHK'yla birlikte, terör örgütüyle iltisaklı bulunan şirketlerle ilgili Emniyet ve MİT'in raporları doğrultusunda 4734 sayılı Yasa'nın 11'inci maddesi kapsamında yani Kamu İhale Kanunu kapsamında bu şirketlerle alakalı olarak ihale yasağı konulmuş ve şirketle alakalı atanan kayyumlar aracılığıyla idari, hukuki ve cezai soruşturma süreçleri devam etmektedir. Yani süreç kapsamlı bir şekilde Hükûmetimiz tarafından takip edilmektedir ve bundan sonraki süreçte de yargılamalarla beraber, elde edilecek delillerle beraber daha kapsamlı araştırmalarımız devam edecektir.’’ şeklinde konuştu.

Görüşmelerinin tamamlanmasının ardından oylanan CHP Grup önerisi reddedildi.  





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber