Salih Cora: "Bize kimse çevre dersi veremez"

Cora, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bütçe görüşmelerinde muhalefetin çevre duyarlılığı eleştirilerine yanıt verdi.

Salih Cora: "Bize kimse çevre dersi veremez"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe görüşmeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bütçe görüşmeleri ile devam etti.

Görüşmelerde söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti İktidarının çevre ve şehircilik alanında ortaya koyduğu başarılı işlere dikkat çekerek, muhalefetin çevre duyarlılığı konusundaki eleştirilerine "Bize kimse çevre dersi veremez. Biz sizlerin cemaziyelevvelinizi çok iyi biliyoruz. Haliç sizi özetliyor, Ümraniye'deki çöp dağlarındaki patlamalar hâlen kulaklarda çınlamaktadır." diyerek tepki gösterdi.

Salih Cora:

TRABZON ABAT OLDU

Trabzon'daki yatırımlara değinen, Türkiye'nin dört bir yanındaki çalışmalara da vurgu yapan Cora, "Özellikle Trabzon'da yapılan yatırımlar tabiri caizse şehrimizi abat etmektedir. Özellikle Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi bizim için tarihî bir projeydi, bir mezbelelikti orası. Şimdi, binaların orada yükseldiğini, yeni, modern bir alanın oluştuğunu görmekteyiz. Zağnos ve Tabakhane projeleri, Ayasofya Cami'nin etrafının dönüşümünü, Avni Aker, Akçaabat ve Vafkıkebir Millet Bahçeleri, her ilçede sokak sağlıklaştırma projeleri, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, İller Bankasının altyapı yatırımları ve özellikle TOKİ'nin yatırımlarıyla beraber, Trabzon ilimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından bütün imkânlarıyla istifade etmektedir." dedi.

KRONİK SORUNLAR TARİHE KARIŞTI

"Ülkemizin makus talihine saplanmış meseleler bir bir çözülmekte, 'kronik' denilen birçok sorun tarihe karışmakta, dün konuşulan birçok çevre sorunu bugün unutulmuş durumdadır." diyen Cora, "Bugün 81 ile doğal gazın erişimini sağlamakla hava kirliliğini, 90'a yakın katı atık ve ileri biyolojik arıtma tesislerini kazandırmakla şehirlerimizdeki çöp yığınlarını, elektrik hatlarının yer altına alınmasından tutun da sokak sağlıklaştırmalarıyla görüntü kirliliklerini, "Sıfır Atık" projelerimizle denizlerin, nehirlerin kirliliğini ortadan kaldırmaktayız. Artık çöpten enerji üreten, çöpten ekonomik değer üreten bir Türkiye karşımızda var." ifadelerini kullandı.

Salih Cora:

BAKANIMIZ 50 GÜN ÇİZMEYİ AYAĞINDAN ÇIKARMADI

Milletvekili Cora, Bakan Murat Kurum'un Türkiye'nin dört yanında yaşanan doğal afetlerde ortaya koyduğu üstün gayrete dikkat çekti. Cora, "Depremde, selde Sayın Bakanımız çizmeleri 40 gün, 50 gün ayağından çıkarmadan, gece gündüz afet yeri eski hâline gelene kadar vatandaşımızın yanında yer almıştır. Ayrıca Sayın Bakanımız, her bir ziyaretinde her bir belediyeye her bir insanımıza, vatandaşımıza, esnafımıza bire bir dokunmakta, ilgilenmektedir ve bunu yaparken de hiçbir siyaset ayrımı gütmeksizin her belediyeye yardımcı olmaktadır." dedi.

AFETİN İZLERİNİ KISA SÜREDE SİLEN BİZİM İKTİDARIMIZ

AK Parti İktidarının yaşanan afetlerde aldığı aksiyonun örnek olarak gösterilebilecek bir yönetim anlayışı olduğunu sözlerine ekleyen Cora, şunları söyledi:

"Geçmişte doğal afatler olduğunda tutuk davranan ve kriz yönetemeyen bir siyaset anlayışından bugün afatlar, seller, depremler vesaire tüm krizlerde sorun çözme kabiliyetini, aksiyon alabilme yeteneğini öne çıkaran ve oluşan tahribatları kısa sürede bertaraf edebilen bir iktidar vardır. İfade etmek isterim ki: AK PARTİ her alanda olduğu gibi, çevre odaklı, insan odaklı, daha da mühimi, canlı odaklı politikaları sayesinde bugün bu alanda da çok şükür, tarihî bir başarıyı ortaya koymaktadır. Türkiye'de 'çevre duyarlılığı' adı altında birçok projeyi muhalefetin remzi hâline getirerek karşı çıkmaya çalışılmasını hiçbir şekilde samimi olarak kabul etmemekteyiz. Bize hiç kimse çevre dersi veremez. Çünkü biz sizlerin cemaziyelevvelinizi çok iyi biliyoruz. Haliç sizi özetliyor, Ümraniye'deki çöp dağlarındaki patlamalar hâlen kulaklarda çınlamaktadır.

Bugün millet bahçeleriyle yeşil alan miktarlarını arttırdık. 81 milyon metrekare büyüklüğündeki 400 civarındaki millet bahçesini hayata geçirmekteyiz. Bisiklet yolları, yürüyüş yollarıyla milletimizin memnuniyetini arttırmaktayız. SUKAP projeleriyle, İller Bankasının projeleriyle şehirlerimizi temiz içme sularına kavuşturuyoruz. Milletimizi yine toplu konutla beraber, yoksul vatandaşımızı, dar kesimli vatandaşımızı konutlarla buluşturuyoruz. Kentsel dönüşümlerle kadim medeniyetlerimize sahip çıkıyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' anlayışıyla hareket ediyoruz."

Salih Cora:

Salih Cora:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber