Salih Çamoğlu anıldı

Trabzon’un duayen gazetecisi Salih Çamoğlu mezarı başında anıldı.

Salih Çamoğlu anıldı

Haber61 - Haber Servisi - Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Trabzon’un duayen gazetecisi Haber61 Köşe yazarı Salih Çamoğlu ölümünün 1. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı.


Anma törenine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Başkan Yardımcısı Altuğ Atalay, Mali Sayman Osman Şişko, Yönetim Kurulu Üyesi Cansel İpek Şahin, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, Trabzonspor eski yöneticileri Haluk Şahin, Metin Özke, Trabzonspor Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir, BİK Trabzon Şube Başkanı Muharrem Mermertaş, Büyükşehir Basın Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu, Ortahisar Belediyesi Basın Danışmanı Yusuf Keskin ile Çamoğlu'nun eşi Ayşe Çamoğlu, Oğlu Yakup Çamoğlu, yakın arkadaş ve dostları katıldı. Çamoğlu'nun öldüğü gün doğan torunu da dedesinin anma törenine getirildi.

Salih Çamoğlu anıldı

Kuran-ı Kerim ve dua edilmesi sonrasında konuşma yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, “Hepinizden Allah Razı olsun. Bugün çok değerli bir büyüğümüzü anıyoruz. O ölümden korkmayan bir insandı. Çünkü o her ölümün bir doğum olduğunu biliyordu. O öldüğü gün sevgili Yakup’un biricik evladı doğmuştu. Şimdi de o evladı da oradan dedesine bakıyor. Salih Çamoğlu gazetecilik mesleğinde hep gençleri teşvik etti. Meslekteki büyüklerine saygıda kusur etmedi. Sorumluluk verdiği müdürlere de her zeminde kalkan oldu. Çok cesaretli bir insandı. Trabzon’da bugün birçok sorundan arınmışsak bu meselelerin altına yürekli bir şekilde elini koymuş bir büyüğümüzü, bir dostumuzu bir ağabeyimizi anıyoruz.  Salih Çamoğlu ile yaklaşık olarak 20-25 yıl çalıştım. Onun için bu bulunduğumuz topraklarda Kaşüstü’de çok ayrı bir anlam ifade ediyordu. Çünkü o buradaki gençlerin işsizine iş buldu, onların dertleri ile dertlendi. Uranın belediye olarak büyümesinde çok büyük katkılarda bulundu. Ama sevgili Salih Çamoğlu herkes burada bir kişi eksik. O da Mustafa Çam. Ben şunu diliyorum. İnşallah bir yıl sonraki yapacağımız anmada ve o ayağa kalktığında hep birlikte yine mezarının başına geleceğiz. Onunla birlikte dua edeceğiz. Buradan sevgili başkanımız Mustafa Çam’a da Allah’tan şifa diliyorum. Bana en büyük sorumlulukları o verdi. Karadeniz Gazetesini zor günlerden ayağa kaldırdı. Taka gazetesini birlikte kurduk. İlk Haber gazetesini buradaki birçok arkadaşı ile birlikte kurdu. Bize hep kol kanat gerdi. Teşekkür ediyorum Salih Bey. Allah Sendin Razı olsun. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Salih Çamoğlu anıldı

TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, yaptığı konuşmada, “Bu dünya ile öteki arasında çok fark yok. İki kapılı handa gidiyoruz gündüz gece. Git gel yapıp duruyoruz. Hiç beklemediğiniz bir anda öteki tarafa gidersiniz. Öteki tarafa giderken bir korku bir endişe oluşur. Bu hareketlerimize de yansır. Ölümü kabullenmişti. Ölümünden iki gün önce kendisini ziyaret ettiğimizde gülümsüyordu. Zaten hep gülümseyen bir yüzü vardı. Sıkıntısı olsa bile karşısındaki insana bunu yansıtmak benim hakkım değil diye düşünürdü. O kadar inceliği vardı. Ölüm döşeğinde bile yüzünde o gülümseme vardı. Ben Salih’i şöyle anlatmak istiyorum. Salih kötülükleri çok sert esen bir rüzgarın önüne koyardı. Rüzgar alır onu giderdi. Böyle bir insanla benim bir çeyrek asırım geçti. Onun gibi bir arkadaşla çeyrek aşırı geçirdiğim için mutluyum” şeklinde konuştu.

Saklih Çamoğlu’nun oğlu Yakup Çamoğlu ise konuşmasında, "Zor günler biraz olsun geçti. Ama babasız kaldık. Yapacak b ir şey yok. Herkesin başına böyle şeyler gelecek. Bizim genç yaşta geldi. Diyecek bir şey yok herkesten Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Çamoğlu için yarın (perşembe) 2 No.lu Erdoğdu Mahallesi'nde evinin bulunduğu bölgedeki camide akşam namazına müteakip mevlid-i şerif okutulacak.

Salih Çamoğlu anıldı

Salih Çamoğlu anıldı

Salih Çamoğlu anıldı

Salih Çamoğlu anıldı
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber