Salih Akyüz: Spor kültürünü kazıyıp attılar

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve partililerle birlikte İnönü Mahallesi ve Yeni Mahalle’de seçim çalışmalarını sürdürdü.

Salih Akyüz: Spor kültürünü kazıyıp attılar

İnönü Mahallesi ve Yeni Mahalle’de mahalle esnafını ziyaret eden Mehmet Salih Akyüz, esnafla kucaklaştı ve sorunlarını dinledi. Esnafın sorunlarının hat safhada olduğunu burada da gözlemlediğini ifade eden Başkan adayı Akyüz, “Ekonomik kriz esnafımızı bitirme noktasına getirmiş. Her sektör tıkanmış durumda. İnsanlar geçim derdinden dolayı yaşadığı şehrin sorunlarını düşünemez hale gelmiş. Bu böyle gitmez. Artık bir yerden başlamalı ve bir değişimin yaşanmalı” dedi.

AYASOFYA’DAKİ SOKAK GİRİŞİNİN İPTALİ ESNAFI BİTİRDİ
Ekonomik kriz yetmiyormuş gibi bir de şehrin trafik yollarının yanlış planlanmasından dolayı da esnafın olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Başkan adayı Mimar Salih Akyüz, “Ayasofya bölgesindeki akıllı kavşak yapılırken sokak girişi iptal edilmiş. Buradaki onlarca esnaf mağdur olmuş. Şehrin ana arterlerinden biri olan bu yolu kapatınca yol araçların park alanı haline gelmiş. Esnafın mağduriyeti düşünülmeden yapılan bu yol iptalinin kaldırılması ve yeniden buradan trafik akışını sağlamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HASTANELERİ DE BİTİRDİLER
Mahalle esnafının en çok dert yandığı konular arasında Numune Hastanesi ve Fatih Devlet Hastanesi’nin işlevsiz hale getirilmesi ve vatandaşın Kaşüstü’ndeki hastaneye yönlendirilmesi vardı. Hastane acillerinin poliklinik haline döndüğünü belirten vatandaş, “Hani sağlıkta dönüşüm olmuştu, acildeki kuyruklar almış başını gidiyor. Buradaki bir doktor bir gün burada bir gün Kaşüstü’nde. Beni neden Kaşüstü’ne mahkum ediyorsun? Tam bir keşmekeşlik var” diyerek dert yandı. Başkan adayı Mimar Akyüz, Şehir Hastanesi’nin yapılması ile bu hastanelerin işlevinin sona ereceğini ve çok daha vahim bir tablo ortaya çıkacağını söyledi. Akyüz, “Bu sorunları biliyoruz, her zaman dile getiriyoruz ve çözeceğiz. Şehir Hastanesi’nin yapılması yanlıştır. Sağlık hizmetini ulaşılamayacak bir alana nasıl taşırsınız? Bu böyle olmaz” dedi.

19 MAYIS’I GERİ İSTİYORUZ
Yeni Mahalle ve İnönü Mahallesi’ndeki önemli kayıplardan birine daha dikkat çeken Başkan adayı Akyüz, “Avni Aker Stadyumu’yla, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’yla, Yavuz Selim Futbol Sahası’yla Trabzon’un spor kültürünün tarihi merkezi olan bu bölgeden spor kültürü kazıyıp attılar. Biz ısrarla “19 Mayıs Spor Salonu’nu yerinde ve daha modern haliyle geri isteyeceğiz” şeklinde konuştu.
İlkokul binasının yıkılmasın da şehrin sokaklarını hareketsiz hale getirdiğini belirten mahalle esnafı, “Yetkililere ulaşamıyoruz. Bu zamanda hakkını aramak da kolay değil” diyerek korku psikolojisi yaratıldığını söyledi. Başkan adayı Akyüz, “Biz hep birlikte hakkımızı arayacağız, sesimiz gür çıkacak, esnafın hakkını da şehrimizin hakkını da koruyacağız“ diye konuştu.

Salih Akyüz: Spor kültürünü kazıyıp attılar

Salih Akyüz: Spor kültürünü kazıyıp attılar

Salih Akyüz: Spor kültürünü kazıyıp attılar

Salih Akyüz: Spor kültürünü kazıyıp attılar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber