Salih Akyüz: "Akyazı'da stat sahibi olduk peki neler kaybettik?"

Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz açıklamalarda bulundu

Salih Akyüz: "Akyazı'da stat sahibi olduk peki neler kaybettik?"

Haber61 Haber Servisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon’da gerçekleştirdiği miting öncesinde Millet İttifakı’nın CHP’li Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz açıklamalarda bulundu.

Akyüz Millet İttifakı ile insanların birleştiğini söyledi. Akyüz “Millet İttifakı , yalnızca CHP ve İYİ Parti’nin değil bütün insanlarımızın bir araya gelmesi için güzel bir örnek oldu. İnşallah bu ayrışmalar giderek azalmaya devam eder.” Dedi.

ŞEHRİMİZE VE İNSANIMIZA YATIRIM YAPALIM
Mevcut belediye yönetiminin yıllardır isteneni ortaya koyamadığını belirten Akyüz “Bizim 5 yıl fırsat verdiğimiz arkadaşlar bir şey yapmadılar. Umutlandık bir 5 yıl daha verdik yine bir şey yapmadılar. Artık bu şehrimize insanlarımıza biraz yatırım yapalım. Dünya bilimle gelişiyor. Bilim ve akılın ışığında tüm toplumlar kendi varlıklarına kendi insanlarına yatırım yaparak yükseliyorlar. Biz neden kentimize ve insanlarımıza yatırım yapmıyoruz. Biz nasıl gelişeceğiz. Gençlerimiz geleceğe nasıl umutla bakacak. “ ifadelerini kullandı.

AKYAZI’YLA NELER KAYBETTİK
Bugüne kadar yapılan bazı uygulamaları hatırlatarak eleştirilerde buluna Akyüz  “Bakıyoruz yapılanlara; Akyazı’da bir stat sahibi olduk ama neler kaybettik.  Avni Aker Stadı’nı, Yavuz Selim semt sahasını, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Salonu’nu kaybettik. 100 yıllık kültürümüzü kaybettik. Kültür dediğimiz şey 1 günde mi oluyor? Biz 10 yıl önce yalvardık yapmayın dedik. Bir kültürü kaybediyoruz. Ayrıca şehrin sosyal hayatının dengesi bozuldu. Boztepe’ye kıymayın dedik, bu oteli yapmayın dedik dinlemediler. Orası bizim en kıymetli yerlerimizdendi. Geliyoruz Meydan Parkı’nda 150 yıllık çınarımızı koruyamamışız. Bir kültürü yıkmak kolay ama geri getirmek çok zor. Yıllardır sahilde çay içeniniz var mı? Bütün sahil dolgu alanı olur mu? Denizi artık göremez hale geleceğiz…  Çömlekçi’ye başladılar dönüşüm diye şimdi bakıyoruz sanki bomba düşmüş… Artık bu şehirde sizleri düşünen, sizlerle birlikte hareket edenlerle bu şehri yönetelim. Hiç kimseye bir şey sorulmadı, yaptık olduya getirildi bütün işler. “ şeklinde konuştu

TRABZON’UN IŞIĞINI PARLATACAĞIZ
Projelerinden ve yaptığı seçim çalışmaları boyunca gördüğü tablodan bahseden Akyüz sözlerini şöyle tamamladı;

60 gündür bütün şehri gezdim. Esnafımızın yarısı dükkanını kapatmak üzere. Yazık değil mi bu insanlara… Ekonomimize bakıyoruz, varlık dediğimiz kuyruklar oluştu. Hiçkimse bu kadar ekonomik düşüşü hak etmiyor.  Bu şehrin tepesinde turizm var. Biz Boztepe şelalesinden başlamak üzere Çömlekçi Arafilboyu, Maşatlık ve Meydan’ı birleştireceğiz artı 1 Milyon turist ve 25 bin gence iş imkanı sağlayacağız. Işıksız mahalle kalmayacak. Tarımı hayvancılığı destekleyeceğiz. Her mahalleye halk sütü ulaştıracağız. Mahallelerdeki kreş, okul ve birçok eksik var. Bunları yapabilmeliyiz. Trabzon her daim tarihten bugüne gücünü göstermiştir. Çok teknik ve kaliteli bir ekibiz, bize güvenin. Trabzon’un ışığını parlatacağız ve geleceğe yaşanabilir bir şehir bırakacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler