Şahin, Zorlu, Söğüt ve Çakıroğlu sordu! Başkan Genç yanıtladı!

Ortahisar Belediye Meclisi’nde Başkan Genç, soruları cevapladı.

Şahin, Zorlu, Söğüt ve Çakıroğlu sordu! Başkan Genç yanıtladı!

Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu yapıldı.

Meclis oturumunda söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, Başkan Ahmet Metin Genç’e soru yöneltti.

Zorlu şu ifadeleri kullandı;

“Pandemi dönemi olduğu için sadece bugün sizin iki yılınızı doldurmanız nedeniyle bazı sorularım olacak. Sizden önceki başkan Gümrükçüoğlu’nun nasıl 61 projesi vardı yapmadan ayrıldı. Sizin de 78 sözünüz vardı. Bunlardan birçoğunun yapılmadığını gördük. 5 yıldızlı otellerde görselleri gördük ama yapılmıyor. Maraş caddesindeki projeler başladı. Yaşayan sokak projeleri vardı göremedik.

Mağmat projeniz vardı. Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisine göndermiştiniz, geçtiğimiz günlerde yine gönderdiniz galiba başlanamadı. Bir gelişme yaşanmadı. Projeler başlamadı 3 yıl daha başlanamayacak galiba.

Yalıncak plajı dediniz Büyükşehir başladı size ve onlara teşekkür ediyorum.

Burada 78 başlık var bize bu konularda bilgi verir misiniz teşekkürler.”

Zorluoğlu’nun sözlerine cevap veren Ahmet Metin Geç, Maraş, Gazipaşa ve Cumhuriyet caddesi Murat başkan seçildiğinde ilk konuştuğu konuydu. Programına bizzat yazdı. Maraş Caddesi bu haliyle şehrimize yakışmıyor. Gazipaşa Caddesi de bu haliyle şehrimize yakışmıyor. Kapanması yönündeki fikrimi paylaşmıştım. Kapanması kamu yararına olur. Ya tek şerit geçilmeli yada kapanmalı. Başkanımız da oradaki trafiğin bir an önce kaldırılmasını istiyor. Altyapı çalışmaları tamamlandı. Gazipaşa’yı da eski günlerine kavuşturacağız. Canalioğlu döneminde Uzunsokak kapandığında ilk tebrik eden benim. Güzel bir fikir birliği içinde le hem Maraş hem Cumhuriyet hem de Gazipaşa caddemiz güzel görünüme kavuşacak.

Mağmat projesinde hakları belediyemiz lehinde şerh konulmuş şeklinde. Ciddi ilgilenen firmalar vardı. Pandemi nedeniyle olmadı. Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisine sunacağız. Valimize konuştuk. Hem vatandaşımıza hem de turiste hizmet edecek güzel bir proje olarak önemsiyoruz.

İskele Park projesi Ganita’da hayata geçiyor.

Oyuncak müzesi projesi Sunay Akın aracılığıyla vesile oldu. Akın ile bir araya geldik. Hülya Ulusoy ile görüştük. Ama bir vesileyle olmadı. Yeniden değerlendireceğiz. Basın müzesini de faaliyete geçireceğiz.

Atıcılık ile alakalı güvenlik söz konusu oldu. Mağmat içerisine konulabilir mi dedik. Biraz sekteye uğradı kolay faaliyete geçecek bir konu yeter ki bir alan bulalım. El sanatları konusunda vadi içerisinde yer bulamadık. Tünel Akvaryum içerisinde faaliyeti geçeceğiz.

Seyir terası için bakanlıktan onay geldi harekete geçeceğiz.

Gençlik ve Sor Bakanlığımızdan aldığımız havuz, tenis kortu alanını da faaliyete geçireceğiz.

Şehir merkezinde üst yapı konusunda çalışmalarda olacak.

Altyapı Çalışmaları birince üst yapı çalışmaları da yapılacak. Yaşanabilir bir Ortahisar için çalışmalarımız devam edecek.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt söz alarak, “Meydan sokak sağlıklaştırma projesi sonrası Suluhan iş hanı esnafının sorularını dile getireceğim. Yağmurda ve güneşte zarar görüyorlar. Bu iş hanındaki esnafın tabelaları kaldırıldı. Yeni bir düzenleme yapılabilir mi? Teşekkür ederiz” dedi.

Ahmet Metin Genç, Söğüt’ün bu sorusuna “Bu konuyu büyükşehir belediyemize ileteceğim” şeklinde cevap verdi.

ESNAFA DESTEK DEVAM EDECEK Mİ?

CHP Grup başkanvekili Turgay Şahin söz alarak, “Vefa Sosyal Destek ekipleri Bayramın birinci günü evime geldiler, beni ziyaret ettiler, isteğimiz var mı diye sordular teşekkürler. Pandemi süresince Ortahisar Belediyesi'nin yaptığı nakdi yardımlar çok iyi. Bunu devam ettirecek misiniz? Esnafa verilen 500 TL gibi.

Başkan Ahmet Metin Genç Şahin’in sorusu üzerine “Değerlendireceğiz Haziranı da tamamlayalım. Tekrar değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Son olarak söz alana meclis üyesi Davut Çakıroğlu, “Biz Ortahisar Belediye Meclis üyeleri olarak Büyükşehir Ortahisar alanı karıştığı için farklı konuları diğer yerde konuşur olduk. Yapım konusunda sıkıntım yok ama işleyiş ile alakalı sıkıntıları sizinle paylaşıp destek isteyeceğim. Bu milyonluk bir proje. Bunu yaparken özellikle meydan bölgesi için 3 vardiyayı öneriyorum. Proje ile şehirde yaşayanlar arasında keşmekeş oluşturuyor. 3 vardiyayı öneriyorum. Bu çalışmaların biraz daha geceye kaydırılmasını istiyorum” dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç, Çakıroğlu’nun sözlerine “3 vardiya konusunu TİSKİ Henel müdürümüzle konuşacağım. Titizlikle beraber çalışmalarımız sürüyor” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber