Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61’e anlattı! Saldırıya uğrayan doktor ameliyat olabilir

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, saldırıya uğrayan doktorun son durumunu Haber61’e anlattı.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ortopedi Uzmanı Doktor Mahmut Günay, randevusuz gelerek kendisi ile ilgilenilmesini isteyen bir hasta tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda doktor Günay elinden yaralandı. Saldırgan hasta ile ilgili adli işlem başlatıldı.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Doktor Mahmut Günay’ın son durumu ile ilgili olarak Haber61’e yaptığı açıklamada, elinde incinme olduğu ve tendon kopmasına bağlı olarak ameliyat olmasını gerektirecek bir durum oluşabileceğini belirtti.

Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61’e anlattı! Saldırıya uğrayan doktor ameliyat olabilir

Hakan Usta şunları söyledi;

“TRABZON’UN BÖYLE BİR DURUMLA ANILMASINI BİZDE İSTEMEZDİK”

“Trabzon bu konularla çok fazla anılmıyor. Bu bizim için umut verici ve mutlu edici bir taraf. Ama dün akşam böyle bir olay oldu ve hepimizi derinden yaraladı. Tüm sağlık camiası olduğu gibi sağlık camiasına değer veren insanları da zedeleyen bir durum, tüm toplumu aslında rahatsız eden bir durum. Trabzon’un böyle bir durum ile anılmasını bizde istemezdik. Muhtemel ki şimdi o şahsa sorulsa o da belki pişman olmuştur. Ama böyle bir olaya sebebiyet verdi. Doktorumuz bir sıkıntı yaşadı, elinde bir incinme var. Belki de tendon kopması ve ameliyata gidebilecek bir durum olduğu söylendi. İnşallah öyle bir şey yaşamamış olacak ve Ortopedi Uzmanı, Cerrah olması sebebiyle kısa sürede mesleğine dönebilecektir. Tabi ki psikolojik olarak da hekimimiz etkilendi. O da bizi ayrıca üzüyor. Böyle bir olayda hekimimizin sıkıntı yaşaması, 3 gün 5 gün sonra, bazen hemen akabinde göreve gidiyor olması, göreve gittiğinde yaşamış olduğu baskı, stres ve sıkıntılar bizleri ayrıca üzüyor. İnşallah bu tür olayların daha olmamasını arzu ediyoruz. Olmaması içinde yapılması gerekenlerin hem toplum nezdinde, hem ilgililer nezdinde, hem de bu işe meyilli kişiler nezdinde farkındalığın olmasını istiyoruz.”

Haber61 - Haber Servisi -

Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61’e anlattı! Saldırıya uğrayan doktor ameliyat olabilir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler